Париз - Мастерс: Још 24 часа до смјене на тениском трону?!

Мари као некад Ноле, извукао се после 1:6 и стигао у предворје раја! Више нема дилеме - спреман је!

Тенис 04.11.2016 | 22:15
Париз - Мастерс: Још 24 часа до смјене на тениском трону?!
Ко год је сумњао, вечерас му је вероватно постало јасно! Колико год то нама не годило - Енди Мари је спреман за тениски трон! У стилу Новака Ђоковића, и даље актуелног владара светског тениса, Британац је спасао већ изгубљен први сет, а онда на таласу стечене менталне моћи рутински завршио посао са Томашом Бердихом - 2:0 (7:6(9), 6:4).

Мари је је сада на победу у животног сна - првог места на АТП листи. Њему је потребно само још да сутра (субота) савлада у полуфиналу Цонгу или Раонића и од понедељка ће и званично претећи Ђоковића и запосести толико жељени трон. Навијачи српског аса надали су се да би Шкот могао да поклекне под пристиском - уосталом, сам Мари подгрејао им је наду у другом колу када је једва прошао Вердаска - но успео је Новаков вршњак да "среди" главу о чему најбоље сведочи први сет вечерашњег дуела. 

У јако неизвесној борби без иједне шансе за брејк дошло се до тај-брејка, а онда је Бердихизбриљирао с неколико сјајних ритерна. Стекао је Чех предност од 6:1, међутим, када је требало само да стави тачку, Мари се "повампирио", заиграо како уме, дохватио све у дефанзиви, у нападу све послао у ћошкове и успео да стигне до 6:6. Играло се потом поен за поен, док Британац није коначно сломио Бердиха на 10:9. 

После таквог преокрета Ендију Марију самопоуздање је достигло висину Монт Евереста и други сет, иако можда то резултат не говори - био је рутинско одрађивање посла. Одмах брејк у првог гему, сигурно привођење меча крају, уз једну малу трзавицу, када је Бердих успео да врати брејк и изједначи за кратко на 5:5. Одмах потом Шкот се пребацио на мод из финиша првог сета, по други пут узео брејк Чеху и на свој сервис завршио посао.

Сутра је субота, 5. новембар 2016. Дан каријере Ендија Марија. 

Хоће ли бити психолошки јак као вечерас?

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гг

04.11.2016 21:36

Његова игра је уобицајена, али Новак има опасан проблем. Није ли било јасно већ на почетку, када је дошао са трећим тренером? Између осталог он већ дуго не игра, И гибио би од сваког играца који је меду првих десет. Требао би мало да постигне стабилност како менталну, тако И физичку.

ОДГОВОРИТЕ