Pariz - Masters: Još 24 časa do smjene na teniskom tronu?!

Mari kao nekad Nole, izvukao se posle 1:6 i stigao u predvorje raja! Više nema dileme - spreman je!

Tenis 04.11.2016 | 22:15
Pariz - Masters: Još 24 časa do smjene na teniskom tronu?!
Ko god je sumnjao, večeras mu je verovatno postalo jasno! Koliko god to nama ne godilo - Endi Mari je spreman za teniski tron! U stilu Novaka Đokovića, i dalje aktuelnog vladara svetskog tenisa, Britanac je spasao već izgubljen prvi set, a onda na talasu stečene mentalne moći rutinski završio posao sa Tomašom Berdihom - 2:0 (7:6(9), 6:4).

Mari je je sada na pobedu u životnog sna - prvog mesta na ATP listi. Njemu je potrebno samo još da sutra (subota) savlada u polufinalu Congu ili Raonića i od ponedeljka će i zvanično preteći Đokovića i zaposesti toliko željeni tron. Navijači srpskog asa nadali su se da bi Škot mogao da poklekne pod pristiskom - uostalom, sam Mari podgrejao im je nadu u drugom kolu kada je jedva prošao Verdaska - no uspeo je Novakov vršnjak da "sredi" glavu o čemu najbolje svedoči prvi set večerašnjeg duela. 

U jako neizvesnoj borbi bez ijedne šanse za brejk došlo se do taj-brejka, a onda je Berdihizbriljirao s nekoliko sjajnih riterna. Stekao je Čeh prednost od 6:1, međutim, kada je trebalo samo da stavi tačku, Mari se "povampirio", zaigrao kako ume, dohvatio sve u defanzivi, u napadu sve poslao u ćoškove i uspeo da stigne do 6:6. Igralo se potom poen za poen, dok Britanac nije konačno slomio Berdiha na 10:9. 

Posle takvog preokreta Endiju Mariju samopouzdanje je dostiglo visinu Mont Everesta i drugi set, iako možda to rezultat ne govori - bio je rutinsko odrađivanje posla. Odmah brejk u prvog gemu, sigurno privođenje meča kraju, uz jednu malu trzavicu, kada je Berdih uspeo da vrati brejk i izjednači za kratko na 5:5. Odmah potom Škot se prebacio na mod iz finiša prvog seta, po drugi put uzeo brejk Čehu i na svoj servis završio posao.

Sutra je subota, 5. novembar 2016. Dan karijere Endija Marija. 

Hoće li biti psihološki jak kao večeras?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gg

04.11.2016 21:36

Njegova igra je uobicajena, ali Novak ima opasan problem. Nije li bilo jasno već na početku, kada je došao sa trećim trenerom? Između ostalog on već dugo ne igra, I gibio bi od svakog igraca koji je medu prvih deset. Trebao bi malo da postigne stabilnost kako mentalnu, tako I fizičku.

ODGOVORITE