СЛС - Историја: Војводина побиједила Радник!

Новосађани су тек из четвртог покушаја надиграли Сурдуличане. Сјајан први круг црвено-белих са "Карађорђа". Карађорђе је проклета авлија за суперлигаше - Војводина перфектна у Новом Саду! Тим Ненада Лалатовића бољи од Радника (2:0) у првом мечу 15.кола Суперлиге.

Фудбал 04.11.2016 | 19:30
СЛС - Историја: Војводина побиједила Радник!
Четири првенствене утакмице биле су потребне Војводини да забележи суперлигашку победу над Радником.

После ремија и два пораза из прошле сезоне, али и веома неизвесног првог полувремена вечерас на "Карађођру":

Војводина - Радник 2:0 (0:0) у првом мечу 15. кола Суперлиге, после којег ће уследити ФИФА пауза.

Екипа Ненада Лалатовића на бурни нишки пораз од Радничког (1:0) прошле недеље "одговорила" је и седму победу у исто толико мечева у Новом Саду ове сезоне, када је Суперлига у питању, пришла Црвеној звезди на три бода заостатка и стекла исто толико бодова предности у односу на Партизан.

За све суперлигаше стадион Карађорђе је и даље проклета авлија! Надају се у Војводини писању историје ове сезоне, освајању титуле, али за сада могу да се похвале лепим податком. Први круг првенства завршили су за перфектним учинком на домаћем буњишту – седам утакмица и исти толико победа.

Недорирљивост Војовидине у Новом Саду биће на великом испиту за неколико седмица када долази Партизан, али борбу за врх суперлигашке табеле тим Ненада Лалатовића наставио је победом против Радника (2:0).

Мучиле су се Лала док нису пробиле бункер тима са југа Србије, али њихова победа је заслужена да заслуженија не може да буде. Домаћин се на Карађорђу питао о свим дешавањима, истина промашивао је и шансе. За игру је био распложен Филип Малбашић, али његови продори и ударци капитена Мелега нису били довољни да се затресе мреже Сурдуличана.

Било је игри Војводине нервозе, али је она спласнула у 52.минуту. После велике иницијативе гол Радника из непосредне близине је главом погодио високи нападач Никола Ашћерић. Већ тада је могао да се наслути расплет.

Једноставно, деловало је да Радник нема ни снаге, ни знања да уради нешто више. Са друге стране Малбашић је одбрану Сурдуличана стављао на силне муке, али је тачку из пенала ставио капитен Мелег. Био је то његов четврти погодак у сезони.

Војводина је била апсолутно доминантна до краја меча и пропустила прилику да напуни мрежу Радника.

Војводина на "Карађорђу":

Радник 2:0

Вождовац 3:1

Металац 1:0

Бежанија (Куп) 4:0

Борац 2:1

Спартак 5:0

АЗ Амкар (ЛЕ) 0:3

Јавор 4:0

Бачка 1:0

Динамо Минск (ЛЕ) 1:1

Конахс Квинс (ЛЕ) 1:0

Бокељ (ЛЕ) 5:0

Резултати 15. кола:

Војводина – Радник 2:0 (0:0)
/Ашћерић 54, Мелег пен 69/

У суботу:

Чукарички – Вождовац (13.30)
Бачка – Напредак
Рад – Металац
Спартак – Младост
Борац – Црвена звезда (17.00, Арена спорт 1)

У недељу:

Јавор – Раднички Ниш (13.30)
Партизан – Нови Пазар (17.00, Арена спорт 1)

Табела: Црвена звезда 35, Војводина (+1) 32, Партизан 29, Напредак 28, Раднички 27, Младост 25, Спартак 19, Рад 18, Металац 16, Радник 15, Јавор 14, Вождовац 14, Нови Пазар 12, Бачка 11, Чукарички 10, Борац 8.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар