SLS - Istorija: Vojvodina pobijedila Radnik!

Novosađani su tek iz četvrtog pokušaja nadigrali Surduličane. Sjajan prvi krug crveno-belih sa "Karađorđa". Karađorđe je prokleta avlija za superligaše - Vojvodina perfektna u Novom Sadu! Tim Nenada Lalatovića bolji od Radnika (2:0) u prvom meču 15.kola Superlige.

Fudbal 04.11.2016 | 19:30
SLS - Istorija: Vojvodina pobijedila Radnik!
Četiri prvenstvene utakmice bile su potrebne Vojvodini da zabeleži superligašku pobedu nad Radnikom.

Posle remija i dva poraza iz prošle sezone, ali i veoma neizvesnog prvog poluvremena večeras na "Karađođru":

Vojvodina - Radnik 2:0 (0:0) u prvom meču 15. kola Superlige, posle kojeg će uslediti FIFA pauza.

Ekipa Nenada Lalatovića na burni niški poraz od Radničkog (1:0) prošle nedelje "odgovorila" je i sedmu pobedu u isto toliko mečeva u Novom Sadu ove sezone, kada je Superliga u pitanju, prišla Crvenoj zvezdi na tri boda zaostatka i stekla isto toliko bodova prednosti u odnosu na Partizan.

Za sve superligaše stadion Karađorđe je i dalje prokleta avlija! Nadaju se u Vojvodini pisanju istorije ove sezone, osvajanju titule, ali za sada mogu da se pohvale lepim podatkom. Prvi krug prvenstva završili su za perfektnim učinkom na domaćem bunjištu – sedam utakmica i isti toliko pobeda.

Nedorirljivost Vojovidine u Novom Sadu biće na velikom ispitu za nekoliko sedmica kada dolazi Partizan, ali borbu za vrh superligaške tabele tim Nenada Lalatovića nastavio je pobedom protiv Radnika (2:0).

Mučile su se Lala dok nisu probile bunker tima sa juga Srbije, ali njihova pobeda je zaslužena da zasluženija ne može da bude. Domaćin se na Karađorđu pitao o svim dešavanjima, istina promašivao je i šanse. Za igru je bio raspložen Filip Malbašić, ali njegovi prodori i udarci kapitena Melega nisu bili dovoljni da se zatrese mreže Surduličana.

Bilo je igri Vojvodine nervoze, ali je ona splasnula u 52.minutu. Posle velike inicijative gol Radnika iz neposredne blizine je glavom pogodio visoki napadač Nikola Ašćerić. Već tada je mogao da se nasluti rasplet.

Jednostavno, delovalo je da Radnik nema ni snage, ni znanja da uradi nešto više. Sa druge strane Malbašić je odbranu Surduličana stavljao na silne muke, ali je tačku iz penala stavio kapiten Meleg. Bio je to njegov četvrti pogodak u sezoni.

Vojvodina je bila apsolutno dominantna do kraja meča i propustila priliku da napuni mrežu Radnika.

Vojvodina na "Karađorđu":

Radnik 2:0

Voždovac 3:1

Metalac 1:0

Bežanija (Kup) 4:0

Borac 2:1

Spartak 5:0

AZ Amkar (LE) 0:3

Javor 4:0

Bačka 1:0

Dinamo Minsk (LE) 1:1

Konahs Kvins (LE) 1:0

Bokelj (LE) 5:0

Rezultati 15. kola:

Vojvodina – Radnik 2:0 (0:0)
/Ašćerić 54, Meleg pen 69/

U subotu:

Čukarički – Voždovac (13.30)
Bačka – Napredak
Rad – Metalac
Spartak – Mladost
Borac – Crvena zvezda (17.00, Arena sport 1)

U nedelju:

Javor – Radnički Niš (13.30)
Partizan – Novi Pazar (17.00, Arena sport 1)

Tabela: Crvena zvezda 35, Vojvodina (+1) 32, Partizan 29, Napredak 28, Radnički 27, Mladost 25, Spartak 19, Rad 18, Metalac 16, Radnik 15, Javor 14, Voždovac 14, Novi Pazar 12, Bačka 11, Čukarički 10, Borac 8.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar