Париз - Мастерс: Новак испао од Чилића, Мари надомак првог мјеста!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поражен је у четвртфиналу Мастерса у Паризу од Марина Чилића са 6:4, 7:6(2).

Тенис 04.11.2016 | 18:45
Париз - Мастерс: Новак испао од Чилића, Мари надомак првог мјеста!
Ђоковић би после овог пораза могао да изгуби прву позицију на АТП листи од Ендија Марија већ до краја недеље.

Да би се то догодило Британцу је потребно само да уђе у финале Мастерса у Паризу.

Српски тенисер је одиграо још један меч са много осцилација. Већ у другом гему је испустио сервис, потом се вратио, али је Чилић играо одлично и у десетом гему је дошао до новог брејка и првог сета – 6:4.

У другом сету су обојица пропустили неколико шанси пре него што је Ђоковић у деветом гему направио брејк. У наредном је сам вратио ривала у меч са две двоструке сервис грешке, а у финишу сета виђшена је права драма.

Новак је у 12. гему спасао две везане меч лопте, али Чилић је у тај-брејку био бољи и успео је да дође до прве победе против Ђоковића у 15. дуелу.

Ривал Чилићу у полуфиналу биће Џон Изнер.

Први играч света лоше је отворио меч иако је у првом гему на сервис Чилића имао 15:30. У другом гему је изгубио четири везана поена од 40:15, па је Чилић стекао стартну предност. Ипак, већ у следећем гему Ђоковић се вратио пошто је одузео сервис ривалу.

Играо је Ђоковић све боље што је меч више одмицао, а у седмом гему је пропустио прилику да направи нови брејк. Изборио се за брејк лопту, али је Чилић одсервирао сервис винер у правом тренутку.

Испоставило се да је то била скупо пропуштена прилика. Чилић је у десетом гему одиграо неколико одличних проблема, код прве сет лопте је избацио форхенд у аут, али се изборио за нову шансу коју је претворио у 6:4 и 1-0 у сетовима.

Већ на старту другог сета Ђоковић се нашао у новим проблемима. Чилић је у другом гему имао две везане брејк шансе за 2:0, али је српски играч добио четири везана поена за 1:1.

У петом гему Ђоковић је имао две везане брејк лопте, али уследили су сјајни сервири Чилића који је добио четири везана поена за 3:2. У наредних неколико гемова сервери су били сигурни, а онда је Ђоковић одиграо гем на сервис ривала у свом стилу.

Неколико сјајних ритерна на прве сервисе вратио је у деветом гему и успео је да направи брејк без изгубљеног поена. Ипак, није успео да одсервира за 1-1. Први сервис га није слушао, на 15:30 је направио и две двоструке сервис грешке, па је Чилић одмах вратио брејк.

Лако је Чилић дошао до 6:5, а онда је стигао и до две везане меч лопте. Ђоковић је одиграо два сјајна поена, подигао је публику на ноге и успео је да се избори за тај-брејк. Ипак, то је било све. Почело је мини-брејком Ђоковића, али је Чилић добио наредна четири поена и до краја је рутински привео меч крају - 7-2.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар