Pariz - Masters: Novak ispao od Čilića, Mari nadomak prvog mjesta!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Mastersa u Parizu od Marina Čilića sa 6:4, 7:6(2).

Tenis 04.11.2016 | 18:45
Pariz - Masters: Novak ispao od Čilića, Mari nadomak prvog mjesta!
Đoković bi posle ovog poraza mogao da izgubi prvu poziciju na ATP listi od Endija Marija već do kraja nedelje.

Da bi se to dogodilo Britancu je potrebno samo da uđe u finale Mastersa u Parizu.

Srpski teniser je odigrao još jedan meč sa mnogo oscilacija. Već u drugom gemu je ispustio servis, potom se vratio, ali je Čilić igrao odlično i u desetom gemu je došao do novog brejka i prvog seta – 6:4.

U drugom setu su obojica propustili nekoliko šansi pre nego što je Đoković u devetom gemu napravio brejk. U narednom je sam vratio rivala u meč sa dve dvostruke servis greške, a u finišu seta viđšena je prava drama.

Novak je u 12. gemu spasao dve vezane meč lopte, ali Čilić je u taj-brejku bio bolji i uspeo je da dođe do prve pobede protiv Đokovića u 15. duelu.

Rival Čiliću u polufinalu biće Džon Izner.

Prvi igrač sveta loše je otvorio meč iako je u prvom gemu na servis Čilića imao 15:30. U drugom gemu je izgubio četiri vezana poena od 40:15, pa je Čilić stekao startnu prednost. Ipak, već u sledećem gemu Đoković se vratio pošto je oduzeo servis rivalu.

Igrao je Đoković sve bolje što je meč više odmicao, a u sedmom gemu je propustio priliku da napravi novi brejk. Izborio se za brejk loptu, ali je Čilić odservirao servis viner u pravom trenutku.

Ispostavilo se da je to bila skupo propuštena prilika. Čilić je u desetom gemu odigrao nekoliko odličnih problema, kod prve set lopte je izbacio forhend u aut, ali se izborio za novu šansu koju je pretvorio u 6:4 i 1-0 u setovima.

Već na startu drugog seta Đoković se našao u novim problemima. Čilić je u drugom gemu imao dve vezane brejk šanse za 2:0, ali je srpski igrač dobio četiri vezana poena za 1:1.

U petom gemu Đoković je imao dve vezane brejk lopte, ali usledili su sjajni serviri Čilića koji je dobio četiri vezana poena za 3:2. U narednih nekoliko gemova serveri su bili sigurni, a onda je Đoković odigrao gem na servis rivala u svom stilu.

Nekoliko sjajnih riterna na prve servise vratio je u devetom gemu i uspeo je da napravi brejk bez izgubljenog poena. Ipak, nije uspeo da odservira za 1-1. Prvi servis ga nije slušao, na 15:30 je napravio i dve dvostruke servis greške, pa je Čilić odmah vratio brejk.

Lako je Čilić došao do 6:5, a onda je stigao i do dve vezane meč lopte. Đoković je odigrao dva sjajna poena, podigao je publiku na noge i uspeo je da se izbori za taj-brejk. Ipak, to je bilo sve. Počelo je mini-brejkom Đokovića, ali je Čilić dobio naredna četiri poena i do kraja je rutinski priveo meč kraju - 7-2.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar