СП - Списак Белгијанаца за наставак квалификација...

Када имаш девет бодова и гол разлику 13:0, нико нема право да ти се меша у избор! Али, где је Најнголан? Мартинез је у национални тим вратио опоравељхеног Венсана Компанија, а међу осталим именима налазе се и Луис Каванда, Јури Тилеманс и млади везиста Гента Томас Фокет.

Фудбал 04.11.2016 | 20:00
СП - Списак Белгијанаца за наставак квалификација...
Када након три одиграна кола квалификација за Светско првенство у Русији имате девет бодова и гол разлику 13:0, онда нико не сме ни да вас пита због чега неког од играча нема на списку националног тима. Шпански стратег Роберто Мартинез објавио је списак играча за пријатељску утакмицу са Холандијом, односно квалификациони меч са Естонијом, а једино изненађење представља изостанак одличног везисте Роме Раџе Најнголана.

Мартинез је у национални тим вратио опоравељхеног Венсана Компанија, а међу осталимименима налазе се и Луис Каванда, Јури Тилеманс и млади везиста Гента Томас Фокет.

"Планирао сам да компани буде у тиму, али ће много тога зависити од онога што се буде дешавало овог викенда. Видећемо да ли може да игра 90 минуту или не. Он нам је важан играч, али је важно пратити и инструкције доктора. У контакту смо са Манчестер Ситијем, сарадња је врло добра. Разговараћемо након утакмице у суботу", рекао је Мартинез.

Раџа Најнголан је одиграо свих 90 минута и постигао гол за Рому на гостовању Аустрији из Беча, али га ипак нема на Маринезовом списку. Шпанац тврди да је то због тога што се одлични везиста још увек враћа из повреде.

"Немам проблем са Најнголаном. Мислим да му треба дати времена да се врати 100 посто у форму, јер још увек није у потпуности повратио свежину. Био је добар у Лиги Европе, где је показао да је на правом путу. Њему је неопходно да пронађе најбољу форму, зато га треба пустити да ради у Риму", рекао је Мартинез.

Утакмица између Холандије и Белгије игра се у среду од 20.45 на Амстердам арени, док је окршај између Белгије и Естоније заказан за недељу у исто време у Бриселу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар