SP - Spisak Belgijanaca za nastavak kvalifikacija...

Kada imaš devet bodova i gol razliku 13:0, niko nema pravo da ti se meša u izbor! Ali, gde je Najngolan? Martinez je u nacionalni tim vratio oporaveljhenog Vensana Kompanija, a među ostalim imenima nalaze se i Luis Kavanda, Juri Tilemans i mladi vezista Genta Tomas Foket.

Fudbal 04.11.2016 | 20:00
SP - Spisak Belgijanaca za nastavak kvalifikacija...
Kada nakon tri odigrana kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji imate devet bodova i gol razliku 13:0, onda niko ne sme ni da vas pita zbog čega nekog od igrača nema na spisku nacionalnog tima. Španski strateg Roberto Martinez objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Holandijom, odnosno kvalifikacioni meč sa Estonijom, a jedino iznenađenje predstavlja izostanak odličnog veziste Rome Radže Najngolana.

Martinez je u nacionalni tim vratio oporaveljhenog Vensana Kompanija, a među ostalimimenima nalaze se i Luis Kavanda, Juri Tilemans i mladi vezista Genta Tomas Foket.

"Planirao sam da kompani bude u timu, ali će mnogo toga zavisiti od onoga što se bude dešavalo ovog vikenda. Videćemo da li može da igra 90 minutu ili ne. On nam je važan igrač, ali je važno pratiti i instrukcije doktora. U kontaktu smo sa Mančester Sitijem, saradnja je vrlo dobra. Razgovaraćemo nakon utakmice u subotu", rekao je Martinez.

Radža Najngolan je odigrao svih 90 minuta i postigao gol za Romu na gostovanju Austriji iz Beča, ali ga ipak nema na Marinezovom spisku. Španac tvrdi da je to zbog toga što se odlični vezista još uvek vraća iz povrede.

"Nemam problem sa Najngolanom. Mislim da mu treba dati vremena da se vrati 100 posto u formu, jer još uvek nije u potpunosti povratio svežinu. Bio je dobar u Ligi Evrope, gde je pokazao da je na pravom putu. Njemu je neophodno da pronađe najbolju formu, zato ga treba pustiti da radi u Rimu", rekao je Martinez.

Utakmica između Holandije i Belgije igra se u sredu od 20.45 na Amsterdam areni, dok je okršaj između Belgije i Estonije zakazan za nedelju u isto vreme u Briselu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar