Вилас-Боаш: Зашто Кина? Узбудљиви услови!

Португалски тренер Андре Вилас-Боаш каријеру ће наставити у Кини, а није крио да је главни разлог за то плата.

Фудбал 05.11.2016 | 16:00
Вилас-Боаш: Зашто Кина? Узбудљиви услови!
Бивши менаџер Челсија и Тотенхема, те тренер Порта и Зенита, добио је у Шангај СИПГ уговор вредан 12 милиона евра годишње, што је трећи највреднији на тржишту тренера.

"Прихватио сам овај изазов јер ми је клуб обећао да ће наставити да улаже новац и развијају тим. Такође амбиције нам се поклапају, а то је да се побеђује одмах. Наравно, имао сам понуде и у Европи, да останем тамо, али знате, отворен сам за нове изазове и да желим да пробам различите ствари. Такође, знате сви да су економски услови веома узбудљиви и то не могу да порекнем", рекао је Вилас-Боаш.

Протеклих дана се спекулисало да би Вилас-Боаш могао да преузме милански Интер, али није могао да одоли кинеским милионима.

Тренутно боље уговоре од тренера од њега имају само стручњаци са клупа манчестерских клубова, Пеп Гвардила са 21,5 милиона евра у Ситију, те Жозе Мурињо са 15 милиона у Јунајтеду.

Шангај СИПГ је недавно завршену сезону у кинеској Суперлиги завршио на трећем месту иза шестоструког узастпног шампиона Гвангџу Еверграндеа и Ђангсу Сунинга, па ће играти у азијској Лиги шампиона.

Опет са Хулком

Главне звезде Шангај СИПГ су Аргентинац Дарио Конка, те Бразилци Елкесон и Хулк, с којим је АВБ сарађивао у Зениту у претходне две године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар