Vilas-Boaš: Zašto Kina? Uzbudljivi uslovi!

Portugalski trener Andre Vilas-Boaš karijeru će nastaviti u Kini, a nije krio da je glavni razlog za to plata.

Fudbal 05.11.2016 | 16:00
Vilas-Boaš: Zašto Kina? Uzbudljivi uslovi!
Bivši menadžer Čelsija i Totenhema, te trener Porta i Zenita, dobio je u Šangaj SIPG ugovor vredan 12 miliona evra godišnje, što je treći najvredniji na tržištu trenera.

"Prihvatio sam ovaj izazov jer mi je klub obećao da će nastaviti da ulaže novac i razvijaju tim. Takođe ambicije nam se poklapaju, a to je da se pobeđuje odmah. Naravno, imao sam ponude i u Evropi, da ostanem tamo, ali znate, otvoren sam za nove izazove i da želim da probam različite stvari. Takođe, znate svi da su ekonomski uslovi veoma uzbudljivi i to ne mogu da poreknem", rekao je Vilas-Boaš.

Proteklih dana se spekulisalo da bi Vilas-Boaš mogao da preuzme milanski Inter, ali nije mogao da odoli kineskim milionima.

Trenutno bolje ugovore od trenera od njega imaju samo stručnjaci sa klupa mančesterskih klubova, Pep Gvardila sa 21,5 miliona evra u Sitiju, te Žoze Murinjo sa 15 miliona u Junajtedu.

Šangaj SIPG je nedavno završenu sezonu u kineskoj Superligi završio na trećem mestu iza šestostrukog uzastpnog šampiona Gvangdžu Evergrandea i Đangsu Suninga, pa će igrati u azijskoj Ligi šampiona.

Opet sa Hulkom

Glavne zvezde Šangaj SIPG su Argentinac Dario Konka, te Brazilci Elkeson i Hulk, s kojim je AVB sarađivao u Zenitu u prethodne dve godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar