Србин златним словима у историји Астане!

Ненад Ерић је против Олимпијакоса постао играч са највише наступа за казахстански клуб.

Фудбал 05.11.2016 | 13:30
Србин златним словима у историји Астане!
Српски голман из редова Астане Ненад Ерић заувек ће памтити дуел против Олимпијакоса у Лиги Европе, који је синоћ одигран у Казахстану.

Његов тим на том мечу је одиграо нерешено, али је он уписао 200. наступ за Астану и постао играч са највише одиграних мечева у историји клуба.

"Веома ми је драго што сам део великог клуба какав је Астана и што сам био у прилици да стигнем до тако сјајног резултата. Радује ме и подршка коју сам добио са трибина и срећан сам што сам 200 пута играо за тим са којим сам освојио три првенствена пехара, играо у групној фази Лиге шампиона и Лиги Европе", испричао је Ерић после меча са Олимпијакосом.

Ерић је рекао да Астану, у коју је дошао 2011. године, сматра својом другом кућом.

Чувар мреже, рођен у Пожеги, истакао је да му је сваки од 200 наступа важан, али да један посебно издваја.

"Сваки меч је незабораван, али је дуел прошле године на Кипру ипак најважнији у досадашњој каријери. Био је то меч против Апоела, када смо први пут остварили пролаз у групну фазу Лиге шампиона. То је био велики успех за клуб, али и за цео Казахстан", навео је Ерић, бивши играч Слоге, Радничког из Крагујевца, ОФК Београда и чачанског Борца.

Ерић (34) је у јуну 2014. године добио казахстанско држављанство, а у фебруару прошле године дебитовао је и за репрезентацију те земље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар