Srbin zlatnim slovima u istoriji Astane!

Nenad Erić je protiv Olimpijakosa postao igrač sa najviše nastupa za kazahstanski klub.

Fudbal 05.11.2016 | 13:30
Srbin zlatnim slovima u istoriji Astane!
Srpski golman iz redova Astane Nenad Erić zauvek će pamtiti duel protiv Olimpijakosa u Ligi Evrope, koji je sinoć odigran u Kazahstanu.

Njegov tim na tom meču je odigrao nerešeno, ali je on upisao 200. nastup za Astanu i postao igrač sa najviše odigranih mečeva u istoriji kluba.

"Veoma mi je drago što sam deo velikog kluba kakav je Astana i što sam bio u prilici da stignem do tako sjajnog rezultata. Raduje me i podrška koju sam dobio sa tribina i srećan sam što sam 200 puta igrao za tim sa kojim sam osvojio tri prvenstvena pehara, igrao u grupnoj fazi Lige šampiona i Ligi Evrope", ispričao je Erić posle meča sa Olimpijakosom.

Erić je rekao da Astanu, u koju je došao 2011. godine, smatra svojom drugom kućom.

Čuvar mreže, rođen u Požegi, istakao je da mu je svaki od 200 nastupa važan, ali da jedan posebno izdvaja.

"Svaki meč je nezaboravan, ali je duel prošle godine na Kipru ipak najvažniji u dosadašnjoj karijeri. Bio je to meč protiv Apoela, kada smo prvi put ostvarili prolaz u grupnu fazu Lige šampiona. To je bio veliki uspeh za klub, ali i za ceo Kazahstan", naveo je Erić, bivši igrač Sloge, Radničkog iz Kragujevca, OFK Beograda i čačanskog Borca.

Erić (34) je u junu 2014. godine dobio kazahstansko državljanstvo, a u februaru prošle godine debitovao je i za reprezentaciju te zemlje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar