Ко је млади милијардер у болиду Формуле 1?!

Екипа Вилијамса објавила је у четвртак да ће следеће сезоне поред Валтерија Ботаса за њу возити и 18-годишњи канађанин Ленс Строл.

Остали спортови 05.11.2016 | 14:15
Ко је млади милијардер у болиду Формуле 1?!
Главна ствар у вези са Стролом која је свима запала за око је да му је отац канадски милијардер, па су први коментари били "тата платио да вози у Ф1".

Није тајна да многи талентовани возачи нису добили шансу у Ф1 јер иза себе нису имали довољно јаког спонзора, док смо гледали многе лимитиране али са озбиљном финансијском подршком.

Тешко је не довести у везу с тим и Стролов улазак у Ф1, али много аналитичари тврде да он представља идеалну комбинацију талента и новца.

Канађанин у Вилијамс стиже као замена за Бразилца Фелипеа Масу, који је током актуелне сезона најавио да се повлачи из такмичења.

Строл је крајем октобра напунио 18 година, а ове сезоне тријумфовао је у европској Формули 3. Претходно је био шампион италијанске Формуле 4, те Тојотине јуниорске серије, што му је донело довољно бодова за Ф1 суперлиценцу.

До сада је возио за ППрема рејсинг тим за који наступа и син Михаела Шумахера Мик, али је много успешнији од Немца са легендарним презименом.

Ретко је грешио на тркама те имао константне резултате, довољно добре да прескочи последњу степеницу на путу га Ф1, ГП2 серију па ћемо га већ од 2017. гледати у најбржем каравану на свету.

Стролу је богати отац обезбедио велики број тестирања у старим болидима Ф1 ове године, па би до марта требало да буде спреман да се окуша у елити.

Он ће бити најмлађи дебитант на старту Ф1 сезоне, док рекорд као најмлађи учесник неке трке и победник држи Макс Ферстапен. С обзиром како се Холанђанин показао у текућој сезони у болиду Ред Була, нема сумње да ће и Строл имати своју шансу да осваја бодове.

"Дошао сам у Ф1 захваљујући новцу, то не могу да порекнем. Али мислим да сам заслужио своје место јер сам победио у сваком такмичењу у којем сам возио. Више се не може купити место у Ф1 само новцем откад је уведена суперлиценца, мораш де доказати за њу", рекао је млади Строл.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар