Бањалука: Назире се крај 'купању' пјешака

Дошао је крај великим локвама и мукама пјешака које им је вода стварала, јер је на раскрсници улица Ивана Горана Ковачића и Књаза Милоша код Нове пијаце у току изградња нове канализације.

Република Српска 03.11.2016 | 10:00
Бањалука: Назире се крај 'купању' пјешака
Путари граде упојни бунар који ће моћи да прими већу количину воде него досадашњи оборински одводи, па се вода више неће задржавати на коловозу и пјешачкој стази. Управо те мини-баре које су се стварале током обилнијих киша не само да су успоравале саобраћај, већ и кретање пјешака, које су неријетко неодговорни возачи знали ту и да "окупају".

-Дугогодишњи проблем на раскрсници улица Ивана Горана Ковачића и Књаза Милоша је неадекватна оборинска канализација која не може да прими веће количине воде. Осим изградње упојног бунара, биће замијењене цијеви за одвођење оборинских вода. Извођач је "Нискоградња", а очекујемо да ће радови бити готови до краја седмице - рекли су у "Путевима РС".

Мјештани Лазарева, али и сви они који посјећују Нову пијацу не крију задовољство што ће дугогодишњи проблем великих локава на тој локацији коначно бити ријешен.

- Свака част оном ко се сјетио да проблем мини-бара коначно ријеши. Са сваком кишом и пјешаци и возачи су имали проблем. Некада је скоро немогуће прећи преко улице. Било је ту свега, од мокрих ногу до потпуног "купања". Због воде на коловозу нису били ријетки ни судари. Оно што је можда мало ко примјећивао је да су се ту љети ројили комарци, па нам је и то био проблем приликом преласка - рекао је мјештанин Лазарева Бошко Милановић.

Слично мишљење има и становница Нове вароши Иванка Прерадовић.

- Редовно идем на Нову пијацу и знао ми је мрак пасти на очи када видим да пада киша. Прво на шта бих помислила је локва на пјешаком прелазу. Пошто је ту једина могућност да пређеш преко улице, морали смо ту локветину да газимо. Надам се да је нашим мукама коначно дошао крај и да нећемо морати да стрепимо од неодговорних возача који су нас знали добро упрскати када пројуре кроз раскрсницу - казала је Прерадовићева.

За изградњу и санацију канализације ове године из буџета града планирано је 350.000 КМ.

Проблем

Професор на Природно-математичком факултету Чедомир Црногорац каже да град има велики проблем са оборинском канализацијом.

- Да би се поправило лоше стање оборинске канализације, потребно је да тим стручњака буде укључен у проналажење рјешења, извођење сталног мониторинга и мреже обавјештења о нивоима свих ниских и високих водотока. Надам се да су прије поменутих радова добро процијенили стање у смислу одвођења, протицаја и нивоа отпадних вода - рекао је Црногорац.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крајње је вријеме и било

03.11.2016 09:19

Колико сам пута гледао да се провучем када пролазим том раскрсницом.Наравно када пада киша то је јако тешко

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

04.11.2016 22:57

Да ли це то бити први упојни бунар у граду или јос негдје има такав ?

ОДГОВОРИТЕ