Зашто људи долазе болесни на посао?

Пробудили сте се ујутро да бисте се спремили за нови радни дан, али вам тело јасним сигналима указује на то да би требало да се вратите у кревет. Да ли остати кући или “стиснути зубе” и кренути на посао? Одговор је тежи него што се чини.

Здравље 03.11.2016 | 08:54
Зашто људи долазе болесни на посао?
Захтевни шефови, несигуран посао, радохоличарске навике и притисак колега утичу на одлуку готово једнако, ако не и више од чињенице да су један или два дана боловања најбоља опција.

Последња анкета ББЦ-а открива да већина радника одлази на посао када не би требало. Шта се крије иза таквих нелогичних одлука?

Првенствено, многе компаније помно прате број радних дана својих запослених што се касније, најчешће на годишњем нивоу, претапа у број слободних дана или број дана годишњег одмора.

Такође, ту је притисак околине у виду осећања кривице због чињенице да ће колеге морати да попуне дневне обавезе оних који су изостали. Исто тако, уколико већина колега на посао долази болесна, онда постоји неизговорена жеља да се и ви тако понашате.

Поједине фирме немају проблема са одсуством радника у случају болести, али се то одсуство подразумева као радни дан којем се приступа од куће, преноси ББЦ.

С друге стране, постоје компаније са флексибилном расподелом обавеза која може да омогући одсуство једног или два радника за време сезоне прехлада и грипа, али и за време болести која односни знатно више времена.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

цупс

03.11.2016 18:19

Одес на боловање, а кога нема без њега се мооозззеее...

ОДГОВОРИТЕ
Name

слина

03.11.2016 19:32

Зато што немамо плаћене доприносе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а

04.11.2016 19:30

Приморани или остају без посла!

ОДГОВОРИТЕ