Забрана објављивања резултата избора?

Адвокат актуелног начелника Сребренице Ћамила Дураковића, Недим Адемовић, поднио је Уставном суду БиХ апелацију и тражи привремену мјеру забране објављивања коначних резултата избора за начелника општине Сребреница, док се не донесе коначна пресуда Уставног суда БиХ.

Република Српска 01.11.2016 | 22:51
Забрана објављивања резултата избора?
Ту информацију је потврдио Дураковић, који је рекао да је свих пет предсједника пробосанских странака, Странке демократске акције (СДА), Савеза за бољу будућност (СББ), Странке демократске партије (СДП), Странке за БиХ (СБиХ) и Демократске фронте (ДФ), потписало споменути документ.

Досадашњи начелник Сребренице рекао је након одлуке Апелационог одјељења Суда БиХ, којом је одбијена жалба за поништење избора у Сребреници, да поштује ту одлуку, али да се на томе неће завршити те да ће наставити правну борбу.

Тада је и Дураковићев адвокат најавио да ће у најскорије вријеме од Уставног суда БиХ тражити привремене мјере забране објављивана коначних резултата за начелника општине Сребреница, наводећи да избори у Сребреници нису били фер и демократски и да настављају борбу.

У жалби Суду БиХ, актуелни начелник Сребренице навео је нерегуларности у провођењу изборног процеса, као што су гласање са нерегуларним документима те присуство полиције у општини Сребреница када, како се наводи, изборни материјал није био под контролом Општинске изборне комисије.

Такође, предмет жалбе била је и одлука ЦИК-а да не уврсти готово 2.000 коверата са гласовима пристиглим путем поште након 4. октобра, иако су били означени печатом од 2. октобра, када су одржани локални избори у БиХ.

ЦИК БиХ је недавно објавио да је према утврђеним резултатима локалних избора, Младен Грујичић, кандидат српских странака, нови начелник Сребренице.

Извор: Независне новине

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Без ријеци

01.11.2016 16:02

Па овај се не мозе никако помирити са судбином тј. да нема висе будзета Сребренице који је он контролисао.. Бас је теско..али како је нама који нисмо никада били нацелници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

01.11.2016 16:30

Каква забрана кад су резултати објављени? ЦИК је саопштио званичне резултате, то ће и Бакиров Уставни суд тешко оспорити. Сад нови начелник да испита криминалне радње око донација у Сребреници и доћи ће се до самог врха СДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

01.11.2016 17:27

Није фер, цовек се фино удомацијо а сад смена.Пустите ГА Јос мало док не навикне на бели лебац

Name

Цццц

01.11.2016 17:28

И да се испита ко плаца и из цијег дзепа ову игру Дураковица.

Name

Боки

01.11.2016 17:48

Ово поциње лицити на отворен говор мрзње њега и његовог сефа странке.Све само не србин да буде нацелник.Неце моц Дураковицу ето изјалови вам се план за нереде и крадју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

01.11.2016 19:33

Хахаха па ово само има код нас хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

01.11.2016 20:33

Немојте се смијати, у уставном суду се сваста мозе десити. Све с се муслиманске странке удрузиле, сто српске то никада не би могле. Засто до сада никада нису српске странке тузиле федерацију за формирање дома народа са попуном срба. Нису, да би се додворили муслиманима, да им се не би замјерили. Треба да их муслимани опамете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

02.11.2016 06:56

Теско це се он одреци фотеље газице преко мртви само да остане

ОДГОВОРИТЕ