Zabrana objavljivanja rezultata izbora?

Advokat aktuelnog načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, Nedim Ademović, podnio je Ustavnom sudu BiH apelaciju i traži privremenu mjeru zabrane objavljivanja konačnih rezultata izbora za načelnika opštine Srebrenica, dok se ne donese konačna presuda Ustavnog suda BiH.

Republika Srpska 01.11.2016 | 22:51
Zabrana objavljivanja rezultata izbora?
Tu informaciju je potvrdio Duraković, koji je rekao da je svih pet predsjednika probosanskih stranaka, Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Stranke demokratske partije (SDP), Stranke za BiH (SBiH) i Demokratske fronte (DF), potpisalo spomenuti dokument.

Dosadašnji načelnik Srebrenice rekao je nakon odluke Apelacionog odjeljenja Suda BiH, kojom je odbijena žalba za poništenje izbora u Srebrenici, da poštuje tu odluku, ali da se na tome neće završiti te da će nastaviti pravnu borbu.

Tada je i Durakovićev advokat najavio da će u najskorije vrijeme od Ustavnog suda BiH tražiti privremene mjere zabrane objavljivana konačnih rezultata za načelnika opštine Srebrenica, navodeći da izbori u Srebrenici nisu bili fer i demokratski i da nastavljaju borbu.

U žalbi Sudu BiH, aktuelni načelnik Srebrenice naveo je neregularnosti u provođenju izbornog procesa, kao što su glasanje sa neregularnim dokumentima te prisustvo policije u opštini Srebrenica kada, kako se navodi, izborni materijal nije bio pod kontrolom Opštinske izborne komisije.

Takođe, predmet žalbe bila je i odluka CIK-a da ne uvrsti gotovo 2.000 koverata sa glasovima pristiglim putem pošte nakon 4. oktobra, iako su bili označeni pečatom od 2. oktobra, kada su održani lokalni izbori u BiH.

CIK BiH je nedavno objavio da je prema utvrđenim rezultatima lokalnih izbora, Mladen Grujičić, kandidat srpskih stranaka, novi načelnik Srebrenice.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Bez rijeci

01.11.2016 16:02

Pa ovaj se ne moze nikako pomiriti sa sudbinom tj. da nema vise budzeta Srebrenice koji je on kontrolisao.. Bas je tesko..ali kako je nama koji nismo nikada bili nacelnici.

ODGOVORITE
Name

Dragan

01.11.2016 16:30

Kakva zabrana kad su rezultati objavljeni? CIK je saopštio zvanične rezultate, to će i Bakirov Ustavni sud teško osporiti. Sad novi načelnik da ispita kriminalne radnje oko donacija u Srebrenici i doći će se do samog vrha SDA.

ODGOVORITE
Name

brzi

01.11.2016 17:27

Nije fer, covek se fino udomacijo a sad smena.Pustite GA Jos malo dok ne navikne na beli lebac

Name

Cccc

01.11.2016 17:28

I da se ispita ko placa i iz cijeg dzepa ovu igru Durakovica.

Name

Boki

01.11.2016 17:48

Ovo pocinje liciti na otvoren govor mrznje njega i njegovog sefa stranke.Sve samo ne srbin da bude nacelnik.Nece moc Durakovicu eto izjalovi vam se plan za nerede i kradju.

ODGOVORITE
Name

boki

01.11.2016 19:33

Hahaha pa ovo samo ima kod nas hahaha

ODGOVORITE
Name

Brle

01.11.2016 20:33

Nemojte se smijati, u ustavnom sudu se svasta moze desiti. Sve s se muslimanske stranke udruzile, sto srpske to nikada ne bi mogle. Zasto do sada nikada nisu srpske stranke tuzile federaciju za formiranje doma naroda sa popunom srba. Nisu, da bi se dodvorili muslimanima, da im se ne bi zamjerili. Treba da ih muslimani opamete.

ODGOVORITE
Name

goran

02.11.2016 06:56

Tesko ce se on odreci fotelje gazice preko mrtvi samo da ostane

ODGOVORITE