Де Бур смијењен преко Скyпа, Интер нашао замјеника!

Кинески власници, у вечери када је Ерику Тохиру умро отац, одлучили су да конференцијском линијом промене тренера. Стиже човек који никада није радио у клубу Интеровог ранга!

Фудбал 01.11.2016 | 10:00
Де Бур смијењен преко Скyпа, Интер нашао замјеника!
Напустио је Ајакс у 9. августа потписао уговор на три године са Интером, а смењен је синоћ, преко Скyпа, после 83 дана од промоције, односно два месеца и 22 дана...

Кинески већински власници "неразура", људи из компаније Сунинг, одржали су синоћ "онлине" састанак са "централом" у Милану и одлучили да смење 46-годишњег Холанђанина, а овај разговор догодио се у вечери када је сувласник Интера, Ерик Тохир, сазнао да му је умро отац.

Тохир је откупио највећи део деоница славног клуба од легендарног Масима Моратија, па када је видео да то не иде баш лако у европском, а нарочито италијанском фудбалу, "позвао је Кинезе упомоћ" и ситуација на "Меаци" данас је вероватно гора него када је Морати осетио да се уморио и да је време да дођу нови људи.

У којој мери је Де Бур крив за једну победу скупог тима у последњих шест кола, а уз четири пораза, односно да ли је неки други могао боље од њега да води екипу, сазнаћемо ускоро када заменик Стефано Веки одради Лига Европе гостовање у Саутемптону, а прекаљени италијански стручњак Стефано Пиоли преузме уздрмани тим.

Пиоли, бивши играч Јувентуса, и тренер многих италијанских клубова скромних амбиција, добио је отказ прошлог априла у Лацију после пораза од Роме од 1:4 и од тада седи у чекаоници, а ево догодило се да ће сутра, првог дана новембра добити шансу у клубу у каквом до сада није радио као тренер.

Све ово, а извор целе приче је угледна "Газзетта Дело Спорт" из центра Милана, доказ је да Интер нема визију, нема стратегију и нема стрпљења, али има нервозне навијаче који су тражили промене у клубу мада се то више односило на "скидање" траке Мауру Икардију него било шта друго...

У међувремену, из клуба је отишао и Дејан Станковић, који је покушао да допринесе као функционер, али се није дуго задржао.

Де Бур је, уколико "Газета" не греши, а ретко греши, забележио скор 4-2-5 (13:14) током кратког излета у Серији А, а највећи успех свакако остаће му победа над Јувентусом која је на кратко улила наду у то да ће Интер поново бити велики, бар у националним оквирима.

Неће.

Не, бар још неко време...

ТАБЕЛА: Јувентус 27, Рома 23, Милан 22, Лацио 21, Наполи 20, Аталанта 19, Торино 16, Фиорентина (-1) 16, Ђенова (-1) 15, Кјево 15, Интер 14, Удинезе 14, Сампдорија 14, Сасуоло 13, Каљари (-1) 13, Болоња 13, Пескара 7, Емполи 7, Палермо (-1) 6, Кротоне 5.

Коментари / 0

Оставите коментар