De Bur smijenjen preko Skypa, Inter našao zamjenika!

Kineski vlasnici, u večeri kada je Eriku Tohiru umro otac, odlučili su da konferencijskom linijom promene trenera. Stiže čovek koji nikada nije radio u klubu Interovog ranga!

Fudbal 01.11.2016 | 10:00
De Bur smijenjen preko Skypa, Inter našao zamjenika!
Napustio je Ajaks u 9. avgusta potpisao ugovor na tri godine sa Interom, a smenjen je sinoć, preko Skypa, posle 83 dana od promocije, odnosno dva meseca i 22 dana...

Kineski većinski vlasnici "nerazura", ljudi iz kompanije Suning, održali su sinoć "online" sastanak sa "centralom" u Milanu i odlučili da smenje 46-godišnjeg Holanđanina, a ovaj razgovor dogodio se u večeri kada je suvlasnik Intera, Erik Tohir, saznao da mu je umro otac.

Tohir je otkupio najveći deo deonica slavnog kluba od legendarnog Masima Moratija, pa kada je video da to ne ide baš lako u evropskom, a naročito italijanskom fudbalu, "pozvao je Kineze upomoć" i situacija na "Meaci" danas je verovatno gora nego kada je Morati osetio da se umorio i da je vreme da dođu novi ljudi.

U kojoj meri je De Bur kriv za jednu pobedu skupog tima u poslednjih šest kola, a uz četiri poraza, odnosno da li je neki drugi mogao bolje od njega da vodi ekipu, saznaćemo uskoro kada zamenik Stefano Veki odradi Liga Evrope gostovanje u Sautemptonu, a prekaljeni italijanski stručnjak Stefano Pioli preuzme uzdrmani tim.

Pioli, bivši igrač Juventusa, i trener mnogih italijanskih klubova skromnih ambicija, dobio je otkaz prošlog aprila u Laciju posle poraza od Rome od 1:4 i od tada sedi u čekaonici, a evo dogodilo se da će sutra, prvog dana novembra dobiti šansu u klubu u kakvom do sada nije radio kao trener.

Sve ovo, a izvor cele priče je ugledna "Gazzetta Delo Sport" iz centra Milana, dokaz je da Inter nema viziju, nema strategiju i nema strpljenja, ali ima nervozne navijače koji su tražili promene u klubu mada se to više odnosilo na "skidanje" trake Mauru Ikardiju nego bilo šta drugo...

U međuvremenu, iz kluba je otišao i Dejan Stanković, koji je pokušao da doprinese kao funkcioner, ali se nije dugo zadržao.

De Bur je, ukoliko "Gazeta" ne greši, a retko greši, zabeležio skor 4-2-5 (13:14) tokom kratkog izleta u Seriji A, a najveći uspeh svakako ostaće mu pobeda nad Juventusom koja je na kratko ulila nadu u to da će Inter ponovo biti veliki, bar u nacionalnim okvirima.

Neće.

Ne, bar još neko vreme...

TABELA: Juventus 27, Roma 23, Milan 22, Lacio 21, Napoli 20, Atalanta 19, Torino 16, Fiorentina (-1) 16, Đenova (-1) 15, Kjevo 15, Inter 14, Udineze 14, Sampdorija 14, Sasuolo 13, Kaljari (-1) 13, Bolonja 13, Peskara 7, Empoli 7, Palermo (-1) 6, Krotone 5.

Komentari / 0

Ostavite komentar