Нови докази о пронађеном оружју

Трагови ДНК најмање три особе пронађени су на оружју које је лоцирано у близини куће породице премијера Србије Александра Вучића, рекао је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, додавши да је "мало вероватно да је оружје неко случајно одложио на том месту".

Србија 31.10.2016 | 22:57
Нови докази о пронађеном оружју
Нису сви трагови нађени и на оружју и на муницији, неки су нађени једни преко других, па је тешко изоловати један ДНК који би могао да се користи за упоређивање, рекао је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Он је навео да ће полиција покушати да другим методама дође до узорка за поређење и да ће онда покушати да га упореди с парцијалним траговима ДНК нађеним на оружју. Полиција ће учинити све што може да реши тај случај, али "не може да каже да је тај случај једноставан и да ће га лако решити", поручио је Стефановић.

"Откривено је да је `зоља` произведена у једној од фабрика наменске индустрије, вероватно са територије Републике Србије за време бивше Југославије и да је доспела у Добој. Две ручне бомбе произведене су ван Србије у некој од фабрика бивше Југославије и нема информација где су завршиле, док су две ручне бомбе доспеле у околину Сарајева 1991. године, одакле су стигле на територију Србије", изјавио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да верује безбедносним службама и Србији, али да се плаши да ће се тешко открити ко су лица која су донела оружје у шуму у близини његове породичне куће и у које сврхе је то урађено. Упитан да ли можда сумња ко стоји иза тога, Вучић је одговорио да би све његове претпоставке улазиле у "безбројне српске трагикомичне завереничке теорије".

"Чини ми се да свако ко би остављао оружје зна да зоља није праћка, па би бар нешто обрисао или зна да није на територији одређене земље, па му је свеједно шта ће да остане, јер не можете да уђете у траг том ДНК", казао је предсједник Владе Србије.

У помоћ колегама у Србији укључиће се и безбедносне агенције из БиХ, потврдио је министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић.

Да подсјетимо, у близини породичне куће Александра Вучућа у Јајинцима код Београда откривени су сандуци пуни оружја.



(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

yугословен

01.11.2016 01:58

НЕМОЈТЕ ДА СЕ ПРОВЉУЈЕТЕ КОЈА БИ МАФИЈА ОСТАВИЛА АУТО И НАОРУЗАЊЕ СМИЈЕСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

01.11.2016 12:12

Да нису мозда браца Црногорци

ОДГОВОРИТЕ