Novi dokazi o pronađenom oružju

Tragovi DNK najmanje tri osobe pronađeni su na oružju koje je locirano u blizini kuće porodice premijera Srbije Aleksandra Vučića, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, dodavši da je "malo verovatno da je oružje neko slučajno odložio na tom mestu".

Srbija 31.10.2016 | 22:57
Novi dokazi o pronađenom oružju
Nisu svi tragovi nađeni i na oružju i na municiji, neki su nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolovati jedan DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivanje, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je naveo da će policija pokušati da drugim metodama dođe do uzorka za poređenje i da će onda pokušati da ga uporedi s parcijalnim tragovima DNK nađenim na oružju. Policija će učiniti sve što može da reši taj slučaj, ali "ne može da kaže da je taj slučaj jednostavan i da će ga lako rešiti", poručio je Stefanović.

"Otkriveno je da je `zolja` proizvedena u jednoj od fabrika namenske industrije, verovatno sa teritorije Republike Srbije za vreme bivše Jugoslavije i da je dospela u Doboj. Dve ručne bombe proizvedene su van Srbije u nekoj od fabrika bivše Jugoslavije i nema informacija gde su završile, dok su dve ručne bombe dospele u okolinu Sarajeva 1991. godine, odakle su stigle na teritoriju Srbije", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da veruje bezbednosnim službama i Srbiji, ali da se plaši da će se teško otkriti ko su lica koja su donela oružje u šumu u blizini njegove porodične kuće i u koje svrhe je to urađeno. Upitan da li možda sumnja ko stoji iza toga, Vučić je odgovorio da bi sve njegove pretpostavke ulazile u "bezbrojne srpske tragikomične zavereničke teorije".

"Čini mi se da svako ko bi ostavljao oružje zna da zolja nije praćka, pa bi bar nešto obrisao ili zna da nije na teritoriji određene zemlje, pa mu je svejedno šta će da ostane, jer ne možete da uđete u trag tom DNK", kazao je predsjednik Vlade Srbije.

U pomoć kolegama u Srbiji uključiće se i bezbednosne agencije iz BiH, potvrdio je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić.

Da podsjetimo, u blizini porodične kuće Aleksandra Vučuća u Jajincima kod Beograda otkriveni su sanduci puni oružja.



(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

yugosloven

01.11.2016 01:58

NEMOJTE DA SE PROVLJUJETE KOJA BI MAFIJA OSTAVILA AUTO I NAORUZANJE SMIJESNO

ODGOVORITE
Name

Krkan

01.11.2016 12:12

Da nisu mozda braca Crnogorci

ODGOVORITE