Видео: Мексиканци полудели за Формулом 1!

Број гледалаца ове године још већи него прошле.

Остали спортови 01.11.2016 | 18:45
Видео: Мексиканци полудели за Формулом 1!
Формула један се 2015. вратила у Мексико после 23 године, а одзив публике је био фантаситач. Ове године је, међутим, још бољи!

"Потпуно смо одушевљени подршком Мексиканаца и љубитеља ауто-мото трка који су дошли у Мексико сити", изјавио је председник промотерског тима, Алехандро Соберон после недељне трке и додао да би веома брзо могло да се догоди да се Мексико "отцепи" од Сједињених Америчких Држава и почне самостално да организује Гран При.

Подсетимо, Мексико сити је тренутно коорганизатор Велике трке Сједињених Америчких Држава са Остином у Тексасу.

"Ројтерс" преноси да је званични тренинг у петак, квалификације у суботу и трку у недељу уживо испратило 339.967 гледалаца, од чега их је 135.026 гледало трку.

Одушевљен посетом и понашањем публике био је и победник трке, Луис Хамилтон.

"Сјајно је видети да је Мексико постао једна од најзначајнијих трка. Обично је потребно неко време да би се то догодило, али овде се ствари заиста одвијају веома брзо. Публика је стварно феноменална. Има је у огромном броју, а верујем да ће он још расти како време буде пролазило. Не би ме чудило да ова трка постане једна од три најбитније, барем што се тиче атмосфере и посете. Можда ће дешавања овде утицати и на друге земље да напредују", нада се Британац.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар