Video: Meksikanci poludeli za Formulom 1!

Broj gledalaca ove godine još veći nego prošle.

Ostali sportovi 01.11.2016 | 18:45
Video: Meksikanci poludeli za Formulom 1!
Formula jedan se 2015. vratila u Meksiko posle 23 godine, a odziv publike je bio fantasitač. Ove godine je, međutim, još bolji!

"Potpuno smo oduševljeni podrškom Meksikanaca i ljubitelja auto-moto trka koji su došli u Meksiko siti", izjavio je predsednik promoterskog tima, Alehandro Soberon posle nedeljne trke i dodao da bi veoma brzo moglo da se dogodi da se Meksiko "otcepi" od Sjedinjenih Američkih Država i počne samostalno da organizuje Gran Pri.

Podsetimo, Meksiko siti je trenutno koorganizator Velike trke Sjedinjenih Američkih Država sa Ostinom u Teksasu.

"Rojters" prenosi da je zvanični trening u petak, kvalifikacije u subotu i trku u nedelju uživo ispratilo 339.967 gledalaca, od čega ih je 135.026 gledalo trku.

Oduševljen posetom i ponašanjem publike bio je i pobednik trke, Luis Hamilton.

"Sjajno je videti da je Meksiko postao jedna od najznačajnijih trka. Obično je potrebno neko vreme da bi se to dogodilo, ali ovde se stvari zaista odvijaju veoma brzo. Publika je stvarno fenomenalna. Ima je u ogromnom broju, a verujem da će on još rasti kako vreme bude prolazilo. Ne bi me čudilo da ova trka postane jedna od tri najbitnije, barem što se tiče atmosfere i posete. Možda će dešavanja ovde uticati i na druge zemlje da napreduju", nada se Britanac.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar