Тешко ћемо открити ко је оставио оружје

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да вјерује безбједносним службама и Србији, али да се плаши да ће се тешко открити ко су лица која су донијела оружје у шуму у близини његове породичне куће и у које сврхе је то урађено.

Србија 31.10.2016 | 17:35
Тешко ћемо открити ко је оставио оружје
"Све је некако мало чудно, али ја наравно вјерујем у наше државне органе и службе и увјерен сам да ће оне тај проблем да ријеше", рекао је Вучић новинарима у Хамбургу.

Он је навео да више неће да говори о томе јер би то и њега лично и цијелу владу одвело на странпутицу.

"Бавили бисмо се собом умјесто нашом земљом и нашим грађанима и немам право да то себи дозволим", рекао је Вучић.

Упитан да ли је, након што су откривени трагови три различита ДНК на оружју, увјеренији да је то био покушај атентата или мисли да је неко случајно оставио оружје, Вучић је рекао да је, по ономе што мисли и што зна, најбоље да даље не говори, него да препусти службама и државним органима да они то раде.

"Кад сте лично уплетени, онда није фер да се на такав начин односите према раду појединих државних органа", рекао је Вучић.

Премијер Србије је навео да вјерује у државу и државне органе, истичући да је то његов посао и дужност, те да, као што вјерује љекарима и војницима, вјерује и у полицајце и припаднике служби безбједности.

"Да ли ће нешто да реше сад или за пет година, сувише је компликовано, тако ми данас изгледа, да би било лако ријешено", рекао је Вучић.

Упитан да ли можда сумња ко стоји иза тога, Вучић је одговорио да би све његове претпоставке улазиле у "безбројне српске трагикомичне завјереничке теорије".

"Чини ми се да свако ко би остављао оружје зна да зоља није праћка, па би бар нешто обрисао или зна да није на територији одређене земље па му је свеједно шта ће да остане, јер не можете да уђете у траг том ДНК", примијетио је премијер Србије.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЈОКО

31.10.2016 17:14

Ја ипак мислим да је Ђед Мраз оставио оружје.И која би то будала се усудила да пуца из зоје старе тридесетак година да сам погиине од ње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дилетанти

31.10.2016 17:45

Јос мало кампање није на одмет.

Name

горан

31.10.2016 17:32

Посто у Јајинцима зиви море избјеглих Срба ис РС и РСК који су ту направили куце, гарант је неко из подрума изнио 25-30 година старо орузеје и бацио га у облизњу суму - нас стари стари обицај како се рјесавамо непотребних ствари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан човјек

31.10.2016 18:04

Можда је "Ђука Молер", по ноћи ишао да бере гљиве. Понио нешто за самоодбрану и заборавио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аки

31.10.2016 18:27

Цуј тешко? Вуциц врло добро зна ко је оставио то. Све је то његово масло. Зар стварно мисли да народ то не разумије!? Како јефтино купи политичке поене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

31.10.2016 18:49

О ауту ни ријеци. Вјероватно украдено. У којој дрзави? Које био први власник ? Ауто су подметнули или Вуциц да глуми мету али као то га не погадја, или људи око њега да показу како "раде" несто.

ОДГОВОРИТЕ