Teško ćemo otkriti ko je ostavio oružje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vjeruje bezbjednosnim službama i Srbiji, ali da se plaši da će se teško otkriti ko su lica koja su donijela oružje u šumu u blizini njegove porodične kuće i u koje svrhe je to urađeno.

Srbija 31.10.2016 | 17:35
Teško ćemo otkriti ko je ostavio oružje
"Sve je nekako malo čudno, ali ja naravno vjerujem u naše državne organe i službe i uvjeren sam da će one taj problem da riješe", rekao je Vučić novinarima u Hamburgu.

On je naveo da više neće da govori o tome jer bi to i njega lično i cijelu vladu odvelo na stranputicu.

"Bavili bismo se sobom umjesto našom zemljom i našim građanima i nemam pravo da to sebi dozvolim", rekao je Vučić.

Upitan da li je, nakon što su otkriveni tragovi tri različita DNK na oružju, uvjereniji da je to bio pokušaj atentata ili misli da je neko slučajno ostavio oružje, Vučić je rekao da je, po onome što misli i što zna, najbolje da dalje ne govori, nego da prepusti službama i državnim organima da oni to rade.

"Kad ste lično upleteni, onda nije fer da se na takav način odnosite prema radu pojedinih državnih organa", rekao je Vučić.

Premijer Srbije je naveo da vjeruje u državu i državne organe, ističući da je to njegov posao i dužnost, te da, kao što vjeruje ljekarima i vojnicima, vjeruje i u policajce i pripadnike službi bezbjednosti.

"Da li će nešto da reše sad ili za pet godina, suviše je komplikovano, tako mi danas izgleda, da bi bilo lako riješeno", rekao je Vučić.

Upitan da li možda sumnja ko stoji iza toga, Vučić je odgovorio da bi sve njegove pretpostavke ulazile u "bezbrojne srpske tragikomične zavjereničke teorije".

"Čini mi se da svako ko bi ostavljao oružje zna da zolja nije praćka, pa bi bar nešto obrisao ili zna da nije na teritoriji određene zemlje pa mu je svejedno šta će da ostane, jer ne možete da uđete u trag tom DNK", primijetio je premijer Srbije.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

JOKO

31.10.2016 18:14

Ja ipak mislim da je Đed Mraz ostavio oružje.I koja bi to budala se usudila da puca iz zoje stare tridesetak godina da sam pogiine od nje

ODGOVORITE
Name

Diletanti

31.10.2016 18:45

Jos malo kampanje nije na odmet.

Name

goran

31.10.2016 18:32

Posto u Jajincima zivi more izbjeglih Srba is RS i RSK koji su tu napravili kuce, garant je neko iz podruma iznio 25-30 godina staro oruzeje i bacio ga u obliznju sumu - nas stari stari obicaj kako se rjesavamo nepotrebnih stvari

ODGOVORITE
Name

Običan čovjek

31.10.2016 19:04

Možda je "Đuka Moler", po noći išao da bere gljive. Ponio nešto za samoodbranu i zaboravio.

ODGOVORITE
Name

Aki

31.10.2016 19:27

Cuj teško? Vucic vrlo dobro zna ko je ostavio to. Sve je to njegovo maslo. Zar stvarno misli da narod to ne razumije!? Kako jeftino kupi političke poene.

ODGOVORITE
Name

Igor

31.10.2016 19:49

O autu ni rijeci. Vjerovatno ukradeno. U kojoj drzavi? Koje bio prvi vlasnik ? Auto su podmetnuli ili Vucic da glumi metu ali kao to ga ne pogadja, ili ljudi oko njega da pokazu kako "rade" nesto.

ODGOVORITE