У Јапану је 180 Срба, а у Србији Јапанаца?

У Србији тренутно живи 145 држављана Јапана, а у Јапану око 180 Срба, речено је у разговору представника Посланичке групе пријатељства са Јапаном Скупштине Србије са јапанским амбасадором у Београду Ђуићи Такахаром.

Србија 31.10.2016 | 17:14
У Јапану је 180 Срба, а у Србији Јапанаца?
Амбасадор Јапана истакао је традиционално добру сарадњу између двије земље, наводећи да је туризам веома развијен те да је претходне године Србију посјетило 5.196 Јапанаца.

Он је изразио наду да ће сарадња двије земље и даље бити на високом нивоу и да има простора за развијање економских односа, туризма, културе и спорта, саопштено је из Скупштине Србије.

Такахара је истакао да у Србији постоје двије јапанске компаније - "Јапанска дуванска индустрија" и "Панасоник" са око 300 запослених и додао да је Јапан послао у Србију експерте да би унаприједили инвестиције.

Он је навео да се 2017. године очекује отварање још једне фабрике која ће запослити до 2019. године око 1.700 Шапчана.

Чланови Посланичке групе пријатељства са Јапаном у наставку излагања изнијели су нове идеје за продубљивање економских односа, посебно у области извоза српских пољоприврених производа у Јапан.

Предсједник Посланичке група пријатељства са Јапаном Горан Ћирић захвалио је Амбасади и Влади Јапана на досадашњој сарадњи и помоћи коју су пружили грађанима Србије у тренуцима највећих изазова.

Ћирић је додао да има простора за интензивирање економске сарадње и указао на 125 година одличних билетералних односа двије земље, те захвалио на подршци коју Јапан пружа Србији на путу ка ЕУ.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар