Селектор Италије: Грацијано Пеле?! Позиви ка Кини су прескупи!

Селектор фудбалске репрезентације Италије Ђампјеро Вентура неће уврстити нападача Шангдонга Грацијана Пелеа на списак за утакмице у новембру.

Фудбал 01.11.2016 | 08:00
Селектор Италије: Грацијано Пеле?! Позиви ка Кини су прескупи!
Пеле је остао без позива после међусобног сукоба, и у шаљивом тону као разлог образложио да су позиви за Кину прескупи.

Пеле је на утакмици против Шпаније у октобру, приликом измене на почетку другог полувремена, одбио да се рукује са Вентуром и тако елиминисао себе из репрезентације.

"Да ли сам причао са Пелеом? Нисам, јер су телефонски разговори са Кином веома скупи... Осуђујем оно што је урадио, изразио непоштовање према дресу репрезентације и саиграчима. Направио је навећу могућу грешку", рекао је Вентура за Раи Спорт.

Вентура, ипак, није у потпуности затворио врата националног тима некадашњем голгетеру Парме, Сампдорије, Фејнорда и Саутемптона.

"Не верујем да ће бити у саставу за наредну акцију, потребан је период мирноће. Он није млад фудбалер, али може још да пружи репрезентацији Италије у будућности", поручио је селектор 'Азура'.

Италија се састаје са Лихтенштајном 12. новембра у квалификацијама за Светско првенство у Русији, док три дана касније игра са Немачком пријатељски меч.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар