Selektor Italije: Gracijano Pele?! Pozivi ka Kini su preskupi!

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Đampjero Ventura neće uvrstiti napadača Šangdonga Gracijana Pelea na spisak za utakmice u novembru.

Fudbal 01.11.2016 | 08:00
Selektor Italije: Gracijano Pele?! Pozivi ka Kini su preskupi!
Pele je ostao bez poziva posle međusobnog sukoba, i u šaljivom tonu kao razlog obrazložio da su pozivi za Kinu preskupi.

Pele je na utakmici protiv Španije u oktobru, prilikom izmene na početku drugog poluvremena, odbio da se rukuje sa Venturom i tako eliminisao sebe iz reprezentacije.

"Da li sam pričao sa Peleom? Nisam, jer su telefonski razgovori sa Kinom veoma skupi... Osuđujem ono što je uradio, izrazio nepoštovanje prema dresu reprezentacije i saigračima. Napravio je naveću moguću grešku", rekao je Ventura za Rai Sport.

Ventura, ipak, nije u potpunosti zatvorio vrata nacionalnog tima nekadašnjem golgeteru Parme, Sampdorije, Fejnorda i Sautemptona.

"Ne verujem da će biti u sastavu za narednu akciju, potreban je period mirnoće. On nije mlad fudbaler, ali može još da pruži reprezentaciji Italije u budućnosti", poručio je selektor 'Azura'.

Italija se sastaje sa Lihtenštajnom 12. novembra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, dok tri dana kasnije igra sa Nemačkom prijateljski meč.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar