Која су најјезивија занимања на свијету?

Истраживање о занимањима која нас највише плаше спроведено је на узорку од више од 1.300 испитаника. Таксисти, кловнови и власници секс шопова нашли су се на листи 10 најјезивијих занимања према истраживању које је спровео Универзитет Нокс из Илиноиса.

 

Свијет 30.10.2016 | 11:22
Која су најјезивија занимања на свијету?
У првој емпиријској студији “језивих занимања” кловнови су заузели прво мјесто, а иза њих су препаратори животиња и власници секс шопова.


“Често смо на опрезу кад се сретнемо с људима који показују знакове невербалног понашања изван уобичајених норми или с онима који се баве пословима који одражавају фасцинираност смрћу или неуобичајеним сексуалним понашањем”, објашњава професор Френсис Мекендру.

Испитаници су рекли и како су међу најјезивијим хобијима посматрање птица, скупљање лутака, инсеката, рептила и дијелова тијела попут зуба, костију или ноктију.

Осјећају језе доприноси и необично радно вријеме па су се из тог разлога на листи нашли и таксисти, преноси Индепендент. У истраживању је учествовало више од 1.300 испитаника. 

Лист “најјезивијих” занимања:

Кловнови
Препаратори животиња
Власници секс шопова
Директори погребних предузећа
Таксисти
Свештеници
Домари
Сакупљачи отпада
Чувари
Писци

Извор: Радио Сарајево
 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

?

30.10.2016 11:12

Мислим, каква је ово анализа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Језиво питање

30.10.2016 11:39

Интересује ме има ли који слободан професор за предавање на приватном факултету Политичких наука, удаљен 17 км с/з од БЛ, из два предмета, политика кувања папака и патриотиза у десетерцу (гусле Насифа Гљиве). Плата иста, као и у Виеену. Иначе ја сам месар по струци

ОДГОВОРИТЕ
Name

А гдје су

30.10.2016 11:55

У БиХ су најбоље плаћена занимања: политичар,дупеувлакач,папак и носач тестиса у кривинама.

ОДГОВОРИТЕ