Koja su najjezivija zanimanja na svijetu?

Istraživanje o zanimanjima koja nas najviše plaše sprovedeno je na uzorku od više od 1.300 ispitanika. Taksisti, klovnovi i vlasnici seks šopova našli su se na listi 10 najjezivijih zanimanja prema istraživanju koje je sproveo Univerzitet Noks iz Ilinoisa.

 

Svijet 30.10.2016 | 11:22
Koja su najjezivija zanimanja na svijetu?
U prvoj empirijskoj studiji “jezivih zanimanja” klovnovi su zauzeli prvo mjesto, a iza njih su preparatori životinja i vlasnici seks šopova.


“Često smo na oprezu kad se sretnemo s ljudima koji pokazuju znakove neverbalnog ponašanja izvan uobičajenih normi ili s onima koji se bave poslovima koji odražavaju fasciniranost smrću ili neuobičajenim seksualnim ponašanjem”, objašnjava profesor Frensis Mekendru.

Ispitanici su rekli i kako su među najjezivijim hobijima posmatranje ptica, skupljanje lutaka, insekata, reptila i dijelova tijela poput zuba, kostiju ili noktiju.

Osjećaju jeze doprinosi i neobično radno vrijeme pa su se iz tog razloga na listi našli i taksisti, prenosi Independent. U istraživanju je učestvovalo više od 1.300 ispitanika. 

List “najjezivijih” zanimanja:

Klovnovi
Preparatori životinja
Vlasnici seks šopova
Direktori pogrebnih preduzeća
Taksisti
Sveštenici
Domari
Sakupljači otpada
Čuvari
Pisci

Izvor: Radio Sarajevo
 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

?

30.10.2016 11:12

Mislim, kakva je ovo analiza?

ODGOVORITE
Name

Језиво питање

30.10.2016 11:39

Интересује ме има ли који слободан професор за предавање на приватном факултету Политичких наука, удаљен 17 км с/з од БЛ, из два предмета, политика кувања папака и патриотиза у десетерцу (гусле Насифа Гљиве). Плата иста, као и у Vieenu. Иначе ја сам месар по струци

ODGOVORITE
Name

A gdje su

30.10.2016 11:55

U BiH su najbolje plaćena zanimanja: političar,dupeuvlakač,papak i nosač testisa u krivinama.

ODGOVORITE