''Интравагинално подешавање" за врхунске спортске резултате?!

Лекар америчке гимнастичке репрезентације по други пут оптужен за сексуално злостављање, то јест педофилију!

Остали спортови 31.10.2016 | 22:45
''Интравагинално подешавање" за врхунске спортске резултате?!
Изнова и изнова, већ деценијама гомилају се гласине, али и тужбе о сексуалном злостављању такмичарки у свету гимнастике. Последња у низу стигла је из Америке где је неименована бивша репрезентативка тужила суду лекара тима САД, Лерија Насара за сексуално злостављање, то јест педофилију пошто је у време на које се односи тужба била малолетна.Она је успут оптужила легендарни брачни пар Карољи, Белу и Марту да је нису заштитили од тог предатора и да се је и сами малтретирали. Истина, не сексуално.

Како је објашњено у тужби, несрећна девојка којој је сада 24 година, а била је у репрезентацији од 2004. до 2010, више пута је подрвгнута "интравагиналном подешавану костију", а наводно све због боље флексибилности што би јој донело боље резултате. Те "интервенције" Насар је обављао на ранчу Карољијевих у Тексасу, иначе бази Гимнастичке федерације САД, и то без икакве заштите, већ са голом шаком.

Бела и Марта Карољи су румуски Мађари, једни од највећих живих, ако не и највећи гимнастички тренери. Након што су седамдесетих година прошлог века направили "бум" у Румунији, произвевши читав низ олимпијских и светских шампионки, као што су Нађа Команечи или Лавинија Милошевић (иначе обе српског порекла), почетком деведесетих су пребегли у САД где су преузели њихову репрезентацију која је сада најбоља на свету. Иначе, сама Команечијева је у више наврата тврдила да је сексуално злостављана током "ере Каројијевих".

Бела и Марта Кароји, као и Федерација САД одбацили су оптужбе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар