''Intravaginalno podešavanje" za vrhunske sportske rezultate?!

Lekar američke gimnastičke reprezentacije po drugi put optužen za seksualno zlostavljanje, to jest pedofiliju!

Ostali sportovi 31.10.2016 | 22:45
''Intravaginalno podešavanje" za vrhunske sportske rezultate?!
Iznova i iznova, već decenijama gomilaju se glasine, ali i tužbe o seksualnom zlostavljanju takmičarki u svetu gimnastike. Poslednja u nizu stigla je iz Amerike gde je neimenovana bivša reprezentativka tužila sudu lekara tima SAD, Lerija Nasara za seksualno zlostavljanje, to jest pedofiliju pošto je u vreme na koje se odnosi tužba bila maloletna.Ona je usput optužila legendarni bračni par Karolji, Belu i Martu da je nisu zaštitili od tog predatora i da se je i sami maltretirali. Istina, ne seksualno.

Kako je objašnjeno u tužbi, nesrećna devojka kojoj je sada 24 godina, a bila je u reprezentaciji od 2004. do 2010, više puta je podrvgnuta "intravaginalnom podešavanu kostiju", a navodno sve zbog bolje fleksibilnosti što bi joj donelo bolje rezultate. Te "intervencije" Nasar je obavljao na ranču Karoljijevih u Teksasu, inače bazi Gimnastičke federacije SAD, i to bez ikakve zaštite, već sa golom šakom.

Bela i Marta Karolji su rumuski Mađari, jedni od najvećih živih, ako ne i najveći gimnastički treneri. Nakon što su sedamdesetih godina prošlog veka napravili "bum" u Rumuniji, proizvevši čitav niz olimpijskih i svetskih šampionki, kao što su Nađa Komaneči ili Lavinija Milošević (inače obe srpskog porekla), početkom devedesetih su prebegli u SAD gde su preuzeli njihovu reprezentaciju koja je sada najbolja na svetu. Inače, sama Komanečijeva je u više navrata tvrdila da je seksualno zlostavljana tokom "ere Karojijevih".

Bela i Marta Karoji, kao i Federacija SAD odbacili su optužbe.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar