Тужилаштво испитује смрт породиље

Јована Шиник (33) из Горњих Подградаца, код Градишке, преминула је приликом порода у четвртак у градишкој Општој болници, док се њено новорођенче налази у тешком стању. Према незваничним информацијама, несрећној жени ово је било пето дијете.

Република Српска 29.10.2016 | 08:34
Тужилаштво испитује смрт породиље
Иначе, беба коју је родила хитно је превезена у Универзитетски клинички центар (УКЦ) РС у Бањалуци, у пратњи анестезиолога и педијатра.

Драган Јањић, начелник Гинеколошко-акушерског одјељења Опште болнице Градишка, рекао је да је пацијенткиња Јована Шиник примљена на Гинеколошко одјељење у уторак, 25. октобра, у 10 часова, у 42. недјељи и два дана, гдје су обављени ултразвучни, гинеколошки и ЦТГ прегледи.

"Порођај је обављен у четвртак, 27. октобра, у 14.35. О свим осталим поступцима и мјерама који су предузети на Гинеколошком одјељењу и јединици интензивног лијечења и операционој сали, с обзиром на то да је предмет прослијеђен јавном тужилаштву, не могу вам овог момента дати додатне информације", рекао је Јањић.

Према ријечима Стојислава Коњевића, начелника Клинике за дјечје болести Универзитетског клиничког центра РС, у Одјељење интензивне његе и терапије ове Клинике примљено је новорођенче из Опште болнице Градишка.

"Дијете је тешког клиничког стања. Предузете су све потребне мјере за стабилизацију дјететовог стања, а све даље прогнозе су крајње неизвјесне", рекли су из УКЦ РС.

Извор: Независне

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бн

29.10.2016 06:56

Страсно,ако немате да дате паре нико вас не гледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цеца

29.10.2016 07:39

Да,није јадна зена имала новац да потплати доктора гинеколога зато је зртвовала зивот свој а и фјецији је у питању.Који суд и судови у рс Раде за новац све је корумпирано,њему је најправедни суд отац од оно цетворо сороцади сто је остало да петим се незна да ли це презивјети јел га доктору нису усплели убити одмах.Исти слуцај корумпиранодти доктора је и у Бања луци ја сам то дозивјела пре своје год на гинекологији.Досла сам на породајно исто два Дана сам лезала са страсним боловима нико да ти приде цим је мој муз дао плаву коверту досла је докторица и породила ме.Да није било тако моздс би и ја заврсила као јадна сирота зена из Градисле.Гдје је правда гдје је закон ко види рацуна о корупцији залосно.

Name

ре цеца

29.10.2016 18:22

Њен муж је одвојиомод дјечијих уста 50 марака (двије дневнице) и дао љекару. Није било довољно, нажалост.