Tužilaštvo ispituje smrt porodilje

Jovana Šinik (33) iz Gornjih Podgradaca, kod Gradiške, preminula je prilikom poroda u četvrtak u gradiškoj Opštoj bolnici, dok se njeno novorođenče nalazi u teškom stanju. Prema nezvaničnim informacijama, nesrećnoj ženi ovo je bilo peto dijete.

Republika Srpska 29.10.2016 | 08:34
Tužilaštvo ispituje smrt porodilje
Inače, beba koju je rodila hitno je prevezena u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci, u pratnji anesteziologa i pedijatra.

Dragan Janjić, načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja Opšte bolnice Gradiška, rekao je da je pacijentkinja Jovana Šinik primljena na Ginekološko odjeljenje u utorak, 25. oktobra, u 10 časova, u 42. nedjelji i dva dana, gdje su obavljeni ultrazvučni, ginekološki i CTG pregledi.

"Porođaj je obavljen u četvrtak, 27. oktobra, u 14.35. O svim ostalim postupcima i mjerama koji su preduzeti na Ginekološkom odjeljenju i jedinici intenzivnog liječenja i operacionoj sali, s obzirom na to da je predmet proslijeđen javnom tužilaštvu, ne mogu vam ovog momenta dati dodatne informacije", rekao je Janjić.

Prema riječima Stojislava Konjevića, načelnika Klinike za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS, u Odjeljenje intenzivne njege i terapije ove Klinike primljeno je novorođenče iz Opšte bolnice Gradiška.

"Dijete je teškog kliničkog stanja. Preduzete su sve potrebne mjere za stabilizaciju djetetovog stanja, a sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne", rekli su iz UKC RS.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bn

29.10.2016 08:56

Strasno,ako nemate da date pare niko vas ne gleda.

ODGOVORITE
Name

ceca

29.10.2016 09:39

Da,nije jadna zena imala novac da potplati doktora ginekologa zato je zrtvovala zivot svoj a i fjeciji je u pitanju.Koji sud i sudovi u rs Rade za novac sve je korumpirano,njemu je najpravedni sud otac od ono cetvoro sorocadi sto je ostalo da petim se nezna da li ce prezivjeti jel ga doktoru nisu uspleli ubiti odmah.Isti slucaj korumpiranodti doktora je i u Banja luci ja sam to dozivjela pre svoje god na ginekologiji.Dosla sam na porodajno isto dva Dana sam lezala sa strasnim bolovima niko da ti pride cim je moj muz dao plavu kovertu dosla je doktorica i porodila me.Da nije bilo tako mozds bi i ja zavrsila kao jadna sirota zena iz Gradisle.Gdje je pravda gdje je zakon ko vidi racuna o korupciji zalosno.

Name

re ceca

29.10.2016 20:22

Njen muž je odvojiomod dječijih usta 50 maraka (dvije dnevnice) i dao ljekaru. Nije bilo dovoljno, nažalost.