Какав се бизнис крије иза Човићеве политике!?

Иако је предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић тврдио да његова странка нема никакве везе са кладионицама, документи потврђују да је његова супруга Бернадица била правна заступница кладионица "Wиллиамс".

Босна и Херцеговина 29.10.2016 | 07:39
Какав се бизнис крије иза Човићеве политике!?
Бернадица Човић, супруга лидера ХДЗ-а БиХ Драгана Човића, примала је новац од кладионице "Wилиамс" д.о.о Широки Бријег, сазнаје "Журнал."

ЧИСТА ИЗМИШЉОТИНА

Она је, наиме, била правна заступница те кладионице у најмање једном процесу против Пореске управе Федерације БиХ. Везу између обитељи Човић и кладионице "Wилиамс" доказује документ Адвокатске канцеларије Бернадице Човић и Дринке Задро из марта 2013. године када је та канцеларија поднијела жалбу Федералном министарству финансија, покушавајући оспорити Рјешење Пореске управе ФБиХ, којим је "Wилиамс" кажњен са 3000 КМ.

У наведеној жалби је наведено да је Бернадица Човић генерална пуномоћница кладионице "Wилиамс" д.о.о. Широки Бријег. У периоду, када је настао овај документ, кладионица "Wиллиамс" имала је дуг према Федерацији у износу од 5,4 милиона конвертибилних марака. Како сазнаје "Журнал", ова кладионица годинама је користила услуге Адвокатске канцеларије Бернадице Човић.

Подсјећамо, у јуну ове године, лидер ХДЗ-а БиХ казао је како никад ниједна кладионица није била у било каквој вези са том странком.

"Могу говорити о времену од како сам предсједник странке, а то је 11 година - из те сфере никад нико није био у вези с нама. То је измишљотина, које сам се наслушао", казао је тада Драган Човић.



Но, документ заведен под бројем 13-9-8-15-2099/13 доказује да Човић ипак није био искрен када је говорио да он и његова странка немају никакве везе са кладионицама. И, да поједноставимо, уколико Пореска управа ФБиХ утврди да је "Wиллиамс" пословао супротно закону, о санкцији ће, као другостепени орган, одлучивати федерална министарка финансија Јелка Миличевић, која је кадар ХДЗ-а БиХ. А министарка ће одлучивати по жалби коју напише супруга њеног страначког шефа Драгана Човића.

ЈАСНИ МОТИВИ

Зато су јасни мотиви ХДЗ-а БиХ да у парламентима у ФБиХ блокира изгласавање закона који ће регулисати пословање кладионица чије је сједиште, углавном, у градовима у којима апсолутну власт има ХДЗ.

Извор: СлободанВасковиц.блог

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

АЦО В.

29.10.2016 06:27

Ето Додику "братске" правне помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Керида Муф

29.10.2016 06:41

Небулозе, зена је адвокат мозе заступати и Ел Цапа ако хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сис

29.10.2016 08:05

Сад је јасно засто је директор границне полиције интервенисао и звао за власника кладионице Пињуха из Сироког код кога је у Градусци пронадјена веца колицина новца у разлицитим вриједностима а оно Цовиц и ХДЗ у игри ....а тразе од храницара да раде постено и у складу са законом.

Name

ре Керида

29.10.2016 08:19

Благо теби.

Name

аки

29.10.2016 08:00

Па не блокира опорезивање кладионицарске мафије из цисте доброте вец из велике користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.10.2016 08:45

У РСу 0%,у ФБиХ 10% на добитак пеко 100 км.Медјутим ако Фуад Касумовиц уради у Зеници оно ста је обецао(опстинска власт це да наплацује таксу од 50000 км годисње по једном уплатном мијесту) а вјерујем да хоце,онда федерални закон ХДЗ мозе блокирати колико зели.Надам се да це и остале опстине кренути њиховим примјером.

Name

сироки

29.10.2016 09:12

ЦОВИЦ: мудри лукави криминалац,зато он блокира закон о коцкарницама јер он и његова супруга руководе тим фирмама.Он једно говори а друго мисли и вара кога мозе.Стало му је само до лицних интереса и новца и дволицан је цовјек.Додик је много постенији од њега говори оно сто мисли и нема длаке на језику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.10.2016 15:48

Ако мене неко пита, сви ми пуно .еремо око кладионица које нису баш златне коке како ми мислимо, а како је кренуло, ускоро нећемо имати шта да опорезујемо. Гледао сам структуру трошкова које имају кладионице и дошао сам до закључка да су им расходи скоро исти као код сваког другог бизниса. Ако дође до већег опорезивања доћи ће и до гашења многих кладионица јер кладионицу је лако отворити, а још лакше затворити. Било би паметније да држава подстиче отварање ИТ фирми тако што ће ИТ-јевце ослободити свих пореза у првој години пословања и дати им по 1000-2000 КМ за куповину рачунара. За 1000-2000 КМ се створи једно ново радно мјесто, а у промету само небо је граница пошто многи добри ИТ-јевци сарађују са странцима и уносе капитал у БиХ, а кладионице зависе од унутрашњег промета тако да и на њих утиче кретање економије баш као и на друге фирме које се фокусирају углавном на куповну моћ локалног становништва.

ОДГОВОРИТЕ