Акција смјењивања директора болница

У Министарству здравља Србије данас је одржан још један састанак са тимовима за контролу стања у здравственим установама, а овог пута су извештаји поднети за београдске домове здравља и поједине домове здравља из других делова Србије, као и за четири клиничка центра.

Србија 28.10.2016 | 15:47
Акција смјењивања директора болница
Једногласно је донет закључак да је због лоше организације посла, неадекватног вођења медицинске документације и хигијене на недопустиво ниском нивоу потребно предложити локалним самопуравама, као њиховим оснивачима, да је неопходно да дође до промене руководиоца у домовима здравља Младеновац, Вождовац и Барајево.

Руководиоцима домова здравља Савски венац, Чукарица, Звездара и Гроцка дат је рок од 14 дана да поправе уочене недостатке.

"Кад су у питању клинички центри, констатовано је да је у Клиничком центру Србија незадовољавајуће стање на Клиници за грудну хирургију зато што нису створени услови за почетак процеса трансплантације плућа, као и за увођење нових метода лечења и да је зато потребно у овој клиници обавити кадровске промене.Директорима Центра за анестезиологију и реаниматологију и Центра за радиологију и магнетну резонанцу остављено је три недеље да унапреде систем организације посла" наводе у Министарству здравља.

Извор: Телеграф
Фото: Милена Ђорђевић

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Весна

28.10.2016 16:31

Замислите: Директор болнице у ПД и посланик у НСРС Супруга му директор једне средње школе и одборник у општини. Они то раде из патриотских разлога. Срам да их буде.... ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

28.10.2016 21:18

Могло би се мало процесљати и у РС

ОДГОВОРИТЕ