Akcija smjenjivanja direktora bolnica

U Ministarstvu zdravlja Srbije danas je održan još jedan sastanak sa timovima za kontrolu stanja u zdravstvenim ustanovama, a ovog puta su izveštaji podneti za beogradske domove zdravlja i pojedine domove zdravlja iz drugih delova Srbije, kao i za četiri klinička centra.

Srbija 28.10.2016 | 15:47
Akcija smjenjivanja direktora bolnica
Jednoglasno je donet zaključak da je zbog loše organizacije posla, neadekvatnog vođenja medicinske dokumentacije i higijene na nedopustivo niskom nivou potrebno predložiti lokalnim samopuravama, kao njihovim osnivačima, da je neophodno da dođe do promene rukovodioca u domovima zdravlja Mladenovac, Voždovac i Barajevo.

Rukovodiocima domova zdravlja Savski venac, Čukarica, Zvezdara i Grocka dat je rok od 14 dana da poprave uočene nedostatke.

"Kad su u pitanju klinički centri, konstatovano je da je u Kliničkom centru Srbija nezadovoljavajuće stanje na Klinici za grudnu hirurgiju zato što nisu stvoreni uslovi za početak procesa transplantacije pluća, kao i za uvođenje novih metoda lečenja i da je zato potrebno u ovoj klinici obaviti kadrovske promene.Direktorima Centra za anesteziologiju i reanimatologiju i Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu ostavljeno je tri nedelje da unaprede sistem organizacije posla" navode u Ministarstvu zdravlja.

Izvor: Telegraf
Foto: Milena Đorđević

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vesna

28.10.2016 16:31

Zamislite: Direktor bolnice u PD i poslanik u NSRS Supruga mu direktor jedne srednje škole i odbornik u opštini. Oni to rade iz patriotskih razloga. Sram da ih bude.... ....

ODGOVORITE
Name

Bosanac

28.10.2016 21:18

Moglo bi se malo procesljati i u RS

ODGOVORITE