Откривен "еликсир младости"

Научници у САД тврде да су открили природно једињење у авокаду, броколију и кратставцу које је показало “изванредан ефекат против старења на мишевима“, а могао би и да буде делотворан на људима.

Здравље 28.10.2016 | 10:29
Откривен "еликсир младости"
Истраживачи, који су започели клинчка испитивања на малој групи људи, рекли су да су код старијих мишева, којима су дали једињење НМН у води, приметили низ корисних ефеката.

Њихов ниво физичке активности се повећао, густина костију и мишића побољшана, имуни систем и јетра су радили боље, њихов вид се побољшао, а чак су и изгубили на тежини.

Истраживачи су почели да испитују својства протеина НАД, који је укључен у производњу енергије у телу.

Како животиње старе, производе све мање НАД-а. Покушај да се повећа додатни број НАД-а је пропао, па су истраживачи потражили начин на који ће повећати његову продукцију у телу.

У ту сврху, давали су мишевима НМН (који се осим у набројаном воћу налази и у купусу и пасуљу), тако што су га сипали у воду коју су пили, како би утврдили да ли може да повећа производњу НАД-а и да ли има дејство подмлађивања.

На питање да ли је ово успело, професор Шин-ичиро Имаи да Универзитета Свети Луис у Вашингтону, који је предводио студију, каже: “Одговор је да. Заправо, НМН је показао да има изванреда ефекат против старења на мишевима.“

“Показали смо начин како да се успори физиолошки пад који је примећен код старијих мишева. Ово значи да старији мишеви сада имају метаболизам и енергију на нивоу који је сличан младим мишевима.“

Професор је оптимистичан да ће клиничка испитивања на људима, које се спроводи у Јапану да произведе сличне резултате.

“Пошто се људске ћелије ослањају на сличан процес производње енергије, надамо се да ћемо моћи овом методом да помогнемо људима да остану здрави с годинама.“

Извор: ИНДЕПЕНДЕНТ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Избори

29.10.2016 19:18

Ови наси би авокадо могли подјелити бар за изборе.Да останемо млади.Ах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

31.10.2016 09:58

Знаци ли то да би то дјеловало и на УЦТИЕЉА СПЛИНТЕРА

ОДГОВОРИТЕ