Гдје је најбољи?! Новаче, вријеме је за побједе и трофеј!

Новак Ђоковић мора да освоји титулу у Паризу! Време је за победе и трофеје!

Тенис 30.10.2016 | 00:00
Гдје је најбољи?! Новаче, вријеме је за побједе и трофеј!
Последњих недеља, помно пратимо кретање двојице момака. Новака Ђоковића и Ендија Марија. Шкот је нон-стоп на терену, а Србин мало заостаје. То значи да је у пероду од 29. августа (када је почео УС Опен) до 31. октобра (када почиње мастерс у Паризу) одиграо 11 мечева. У истом периоду Енди је био на терену 17 пута (не рачунају се мечеви у Бечу које игра ове седмице). За то време Новак није освојио ниједну титулу, а Енди две - у Пекингу и Шангају.

Ђоковић се жали на повреду, док је Мари потпуно здрав. Ђоковић је истао да му прво место и трофеји на гренд слемовима више нису приоритет, а Мари да су му то главни циљеви. Ђоковићу су тренутно у фокусу тренуци са породицом, а Мареју да што више времена проведе на терену и коначно са себе склони ту клетву “вечитог другог тенисера света”.

Када овако побројимо рекло би се да је Мари у предности у односу на најбољег тенисера света. Али не дајте да вас заварају, јер Новак тренира пуном паром како би у Париз отишао максимално спреман и покушао да освоји четврту титулу заредом у Берсију, а пету у каријери.

Постоје градови у којима просто Новаку лежи да игра. Такав је баш Град светлости. У прошлости је освојио четири титуле у њему и пружао сјајне партије у Берсију. И нема бољег места на којем може да ухвати залет пред почетак Мастерса у Лондону.

Мотив више мора да му буде и чињеница да ће после такмичења у Паризу, а пред надметање у Лондону да ће се избрисати сви бодови са АТП листе, па би у случају да не постане владар Берсија, а Енди освоји и Беч и Париз, предати трон Шкоту. А то не жели ни он, а ни његови навијачи.

Новак је на Твитеру већ обавестио навијаче да су тренинзи у току, али и да се екипа добро забавља када се вежбања заврше.

Само да срећа потраје и после Париза и Лондона.

Највише Новакових титула на једном турниру

6 - Аустралијски опен, Мајами, Пекинг

5 - Индијан Велс

4 - Рим, Париз, Мастерс у Лондону

3 - Шангај

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар