Gdje je najbolji?! Novače, vrijeme je za pobjede i trofej!

Novak Đoković mora da osvoji titulu u Parizu! Vreme je za pobede i trofeje!

Tenis 30.10.2016 | 00:00
Gdje je najbolji?! Novače, vrijeme je za pobjede i trofej!
Poslednjih nedelja, pomno pratimo kretanje dvojice momaka. Novaka Đokovića i Endija Marija. Škot je non-stop na terenu, a Srbin malo zaostaje. To znači da je u perodu od 29. avgusta (kada je počeo US Open) do 31. oktobra (kada počinje masters u Parizu) odigrao 11 mečeva. U istom periodu Endi je bio na terenu 17 puta (ne računaju se mečevi u Beču koje igra ove sedmice). Za to vreme Novak nije osvojio nijednu titulu, a Endi dve - u Pekingu i Šangaju.

Đoković se žali na povredu, dok je Mari potpuno zdrav. Đoković je istao da mu prvo mesto i trofeji na grend slemovima više nisu prioritet, a Mari da su mu to glavni ciljevi. Đokoviću su trenutno u fokusu trenuci sa porodicom, a Mareju da što više vremena provede na terenu i konačno sa sebe skloni tu kletvu “večitog drugog tenisera sveta”.

Kada ovako pobrojimo reklo bi se da je Mari u prednosti u odnosu na najboljeg tenisera sveta. Ali ne dajte da vas zavaraju, jer Novak trenira punom parom kako bi u Pariz otišao maksimalno spreman i pokušao da osvoji četvrtu titulu zaredom u Bersiju, a petu u karijeri.

Postoje gradovi u kojima prosto Novaku leži da igra. Takav je baš Grad svetlosti. U prošlosti je osvojio četiri titule u njemu i pružao sjajne partije u Bersiju. I nema boljeg mesta na kojem može da uhvati zalet pred početak Mastersa u Londonu.

Motiv više mora da mu bude i činjenica da će posle takmičenja u Parizu, a pred nadmetanje u Londonu da će se izbrisati svi bodovi sa ATP liste, pa bi u slučaju da ne postane vladar Bersija, a Endi osvoji i Beč i Pariz, predati tron Škotu. A to ne želi ni on, a ni njegovi navijači.

Novak je na Tviteru već obavestio navijače da su treninzi u toku, ali i da se ekipa dobro zabavlja kada se vežbanja završe.

Samo da sreća potraje i posle Pariza i Londona.

Najviše Novakovih titula na jednom turniru

6 - Australijski open, Majami, Peking

5 - Indijan Vels

4 - Rim, Pariz, Masters u Londonu

3 - Šangaj

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar