Чиме САД држи у шаци врх српске полиције

Двојица највиших функционера српске полиције још од 2003. године одају државне тајне Американцима… ЦИА, наводно, има доказе да су они пре 13 година хладнокрвно стрељали шефове “земунског клана” после хапшења и мучења

Србија 27.10.2016 | 21:45
Чиме САД држи у шаци врх српске полиције
Двојица највиших функционера МУП Србије већ 13 година раде за ЦИА у страху да ће Американци објавити доказе да су они у току акције “Сабља” хладнокрвно, после хапшења и мучења, стрељали шефове “земунског клана” Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Кума!

Ови високопозиционирани официри наше полиције, од којих је један и дан-данас на челу једне од најмоћнијих полицијских формација, Американцима редовно достављају поверљиве информације из истрага и одају им најважније државне тајне, потврђено је Информеру у више одлично обавештених извора из самог врха власти.

“Амерички УКП”

Како сазнајемо, управо је на њих мислио премијер Александар Вучић када је у понедељак увече на конференцији за новинаре после седнице Бироа за координацију служби безбедности рекао да ће се држава обрачунати са страним шпијунима!

Вучић је том приликом, подсетимо, потврдио да је један високи функционер Управе криминалистичке полиције ухваћен приликом предаје комплетне документације о најважнијим истрагама службеницима стране амбасаде.

Он није рекао име, али медији су јуче објавили да је у питању Вељко Попара, један од начелника у УКП и својевремено заменик и блиски сарадник смењеног генерала полиције Родољуба Роћка Миловића.

"УКП као најважнији, средишњи део полиције од кога пресудно зависи системска борба против криминала и корупције до пре извесног времена био је под директном контролом америчке амбасаде. Њима је јављано буквално све шта се ради, знали су сваки детаљ из најважнијих и најосетљивијих истрага. Сада је одлучено да се то, једном за свагда, пресече и спречи" преноси наш саговорник из врха власти.

Према његовим речима, током “истраге шпијуна” у врху МУП непобитно је утврђено да је ЦИА заврбовала двојицу функционера МУП преко случаја убиства Шиптара и Кума!

"Имамо најозбиљније индиције да их Американци држе у шаци преко такозваног случаја “Мељак”. ЦИА, према врло кредибилним информацијама, има снимак који је тајно направљен, а на коме се види да су Спасојевић и Луковић ухапшени живи и здрави. Такође, имају и изјаву једног од учесника акције, полицајца који је у међувремену емигрирао у САД, а који је детаљно описао како су Шиптар и Кум ухапшени, мучени и на крају хладнокрвно стрељани. Наводно су им том приликом узели и велику количину пара које су имали са собом" преноси наш саговорник.

На наше питање откуд Американцима такве информације и докази које, бар званично, нема наша држава, он одговара:

"Како откуд им? Па Американци и ЦИА су 2003. неколико месеци после убиства Ђинђића буквално контролисали све у Србији. Неки од тих доказа и изјава су постојали и у српској полицији, али су касније по политичком налогу уништени како се никада не би сазнала права истина!"

И док јуче, званично, нико из полиције и Владе Србије није хтео да коментарише наша сазнања, лидер радикала Војислав Шешељ, који је у више наврата јавно говорио да су бивши начелник УКП Родољуб Миловић и командант САЈ Спасоје Вулевић по политичком налогу ликвидирали Шиптара и Кума, каже да су Американци још пре Петог октобра “купили” све полицијске генерале, који од тада раде за њих.

"Све доскора сви они су били законом заштићени и нико им ништа није могао. Променило се неколико влада, али Вељовића нису могли никако да смене с места директора полиције. Такође, шпијуни су продрли у све друштвене сфере. Па доскора тужилац за ратне злочине био је Вукчевић, који је све истраге водио само по налогу Американаца. Добро је да се коначно крене у обрачун с тим, јер западне обавештајне агенције раде директно против интереса Србије" истиче Шешељ.

Војни и безбедносни аналитичар Владе Радуловић оцењује да су на нашим просторима најактивније обавештајне службе Америке, Британије, Немачке, али и Русије и Кине.

"Стране обавештајце увек интересују полицијске, војне, али и компромитујуће информације личне природе, на основу којих онда могу да уцене појединце да раде за њих. Наше обавештајне службе су у последње време активније и ажурније, па не треба да чуди ако ускоро открију још афера. То се најбоље видело кад су у јавност процуреле фотографије службеника амбасаде САД на протесту 'жуте патке'" подсећа Радуловић.

Шпијуни и у политици

Бивши полицијски оперативац Слободан Пајић тврди да су стране обавештајне службе веома активне код нас и да то треба отворено рећи.

"Србија је избушена као сир и треба јавно саопштити да смо њихова колонија. Није крив Пера Перић што је шпијун, већ ко га је тамо поставио, без безбедносне провере, и зашто досад није процесуиран. Озбиљна шпијунска активност врши се преко високих политичких функционера, не преко полицајаца", напомиње Пајић.


Цвијановић: Или ће Вучић очистити службе или ће оне “очистити” њега

Уредник портала “Нови стандард” Жељко Цвијановић истиче да је познато да је српска полиција од 2003. године пала под контролу страних служби, али да се сад први пут о томе јавно говори.

"Зато сматрам да ће конференција од прексиноћ имати велики домет. Можда ће Вучићу то бити најгори потез у политичкој каријери. Он има месец дана да очисти полицију и службе од криминалних структура или ће у наредном периоду оне 'очистити' њега. Ако се не обрачуна с криминалцима у сопственим редовима, у следећих шест месеци преко својих полицајаца, политичара и осталих сарадника они ће се обрачунати с њим" упозорава Цвијановић.

Како су убијени Шиптар и Кум?

* 27. марта 2003. у вечерњим сатима у селу Мељак, двадесетак километара од Београда, убијени су Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Кум
* Према званичној верзији, они су се са Дејаном Миленковићем Багзијем током полицијске акције “Сабља” крили у викендици Луковићевог рођака. Приликом покушаја бекства дошло је до пуцњаве између “земунаца” и полиције, у којој су Шиптар и Кум убијени. Једино је Багзи, потрчавши на страну супротну од ове двојице, успео да искористи гужву и умакне
* Полиција је саопштила да је Спасојевић приликом хапшења употребио пушкомитраљез “М70”, док је Луковић покушао да баци бомбу “кашикару”. На Луковићевом телу пронађене су ране од седам метака, од чега три на глави, док је Спасојевић имао пет рана на грудима и једну на глави
* Медији су у више наврата писали да су Спасојевић и Луковић ухапшени неколико дана пре убиства у Мељаку и у строгој тајности доведени у Централни затвор, где су испитивани, да би касније били премештени на непознату локацију и ликвидирани
* Ране на главама Спасојевића и Луковића и бројни други докази од почетка демантовали су званичну верзију

(Информер)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Игор

27.10.2016 20:18

И ту да зивим ... Опалио цитав рат и ста год да радис нека фукара политицарска или полицијска те рекетира. Никад висе ниста у Србији и РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

29.10.2016 05:23

Нажалост у Р.С. је стање 10 пута горе, најгори су на власти, уживају привилегије а родољуби су незапослени и очајни нез перспективе.

Name

Роки

28.10.2016 03:40

Да има спијуна, то није никаква тајна. Све се радило у Србији само да се доведе до апсурдног стања па цак и до градјанског рата. Не постоји разлика измедју Јанковица, Кандицке, Бисерко Сутановца и других, они имају задузење да подрзе хаос изнутра како би направили неиздрзиву ситуацију а све за рад страних обавјестајаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

илиц љубица

01.11.2016 15:50

Па знасе новац врти где бургија неце или су несто тако гадно цинили па буду уцењени....... а по готово сад три дна су као пласт сена на камару какав прост и јефтин одговор истразивања......... више пута само цитам па се смејем сви се ту препуцају!!!!!!! Него ви у МУП-у треба радит,радит,радит и успех показат.

ОДГОВОРИТЕ