Крагујевчанин за Гиниса - 55 маратона за 55 дана!

Србин за Гиниса, у Гинису! УСПЕО ЈЕ!!! Српски супермаратонац Горан Николић поставио је нови Гинисов рекорд! Крагујевчанин Горан Николић успео је да уђе у Гинисову књигу рекорда, пошто је истрцао 55 маратона за исто толико дана.

Остали спортови 27.10.2016 | 18:15
Крагујевчанин за Гиниса - 55 маратона за 55 дана!
На маратонске путешествије Николић је кренуо 3. септембра, када је истрчао деоницу од Крагујевца до Тополе, а завршио је у четвртак – трком од Бара до Будве.

Заједно са њим последњу трку истрчало је још девет маратонаца из Лесковца, Великог Градишта, Котора, Пала, Сремске Митровице и Будве, као и девојчица Искра, која је била са њим и на старту.

На путу ка постављању новог Гинисовог рекорда Николић је обишао 38 српских градова од крајњег севера до југа, преко истока и запада, а потом БиХ и Црну Гору.

Његов подухват још више добија на значају када се узме у обзир чињеница да има озбиљан хендикеп у смислу 95 одсто оштећења чула вида и да се на овај подухват одлучио како би подигао свест о потребама особа са неком врстом инвалидитета.

За 55 дана исто толико маратона!!!

Крагујевчанин Горан Николић, који је 3. септембра кренуо из свог родног града у мисију "претрчавања" градова у региону (Србија, Босна и Херцеговина и Црна Гора), данас је испунио циљ!

Последњу деоницу, односно свој 55. узастопни маратон, Горан је кренуо јутрос у 7.35 часова из Бара. На постављање новог Гинисовог рекорда заједно са њим кренуло је 9 маратонаца  из Лесковца, Великог Градишта, Котора, Пала, Сремске Митровице и Будве.

На уласку у Будванску област сачекала их је полиција која ја пратила Горана до циљне капије у Старом граду.

Са Гораном је у финишу трчала и Искра, девојчица са којом је Горан  почео свој маратон и завршио.

Горана је испунио свој циљ. Истрчао је 55 узастопних маратона и од данас је постао незванично нови Гинисов светски рекордер.

Верификација Горанов рекорда се очекује у наредним месецима, док стручна комисија прегледа и верификује све резултате и материјале са свих 55 маратона.

Иначе, ово је први пут да спортиста са инвалидитетом (Горан је слабовид, види само 5 одсто на једно око), "напада" рекорд потпуно здравог спортисте.

(До)Садашњи Гинисов рекорд је 52 маратона за 52 дана и у власништву је јапанског атлетичара.

Свака част, Горане!!!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар