Kragujevčanin za Ginisa - 55 maratona za 55 dana!

Srbin za Ginisa, u Ginisu! USPEO JE!!! Srpski supermaratonac Goran Nikolić postavio je novi Ginisov rekord! Kragujevčanin Goran Nikolić uspeo je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, pošto je istrcao 55 maratona za isto toliko dana.

Ostali sportovi 27.10.2016 | 18:15
Kragujevčanin za Ginisa - 55 maratona za 55 dana!
Na maratonske putešestvije Nikolić je krenuo 3. septembra, kada je istrčao deonicu od Kragujevca do Topole, a završio je u četvrtak – trkom od Bara do Budve.

Zajedno sa njim poslednju trku istrčalo je još devet maratonaca iz Leskovca, Velikog Gradišta, Kotora, Pala, Sremske Mitrovice i Budve, kao i devojčica Iskra, koja je bila sa njim i na startu.

Na putu ka postavljanju novog Ginisovog rekorda Nikolić je obišao 38 srpskih gradova od krajnjeg severa do juga, preko istoka i zapada, a potom BiH i Crnu Goru.

Njegov poduhvat još više dobija na značaju kada se uzme u obzir činjenica da ima ozbiljan hendikep u smislu 95 odsto oštećenja čula vida i da se na ovaj poduhvat odlučio kako bi podigao svest o potrebama osoba sa nekom vrstom invaliditeta.

Za 55 dana isto toliko maratona!!!

Kragujevčanin Goran Nikolić, koji je 3. septembra krenuo iz svog rodnog grada u misiju "pretrčavanja" gradova u regionu (Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), danas je ispunio cilj!

Poslednju deonicu, odnosno svoj 55. uzastopni maraton, Goran je krenuo jutros u 7.35 časova iz Bara. Na postavljanje novog Ginisovog rekorda zajedno sa njim krenulo je 9 maratonaca  iz Leskovca, Velikog Gradišta, Kotora, Pala, Sremske Mitrovice i Budve.

Na ulasku u Budvansku oblast sačekala ih je policija koja ja pratila Gorana do ciljne kapije u Starom gradu.

Sa Goranom je u finišu trčala i Iskra, devojčica sa kojom je Goran  počeo svoj maraton i završio.

Gorana je ispunio svoj cilj. Istrčao je 55 uzastopnih maratona i od danas je postao nezvanično novi Ginisov svetski rekorder.

Verifikacija Goranov rekorda se očekuje u narednim mesecima, dok stručna komisija pregleda i verifikuje sve rezultate i materijale sa svih 55 maratona.

Inače, ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom (Goran je slabovid, vidi samo 5 odsto na jedno oko), "napada" rekord potpuno zdravog sportiste.

(Do)Sadašnji Ginisov rekord je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara.

Svaka čast, Gorane!!!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar