Пут до Јапана: Одбојкашице Србије у групи Б квалификација за Свјетско првенство 2018. године

Женска одбојкашка репрезентација Србије играће у Групи Б са селекцијама Пољске, Чешке, Словачке, Кипра и Исланда у европским квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

Остали спортови 27.10.2016 | 20:15
Пут до Јапана: Одбојкашице Србије у групи Б квалификација за Свјетско првенство 2018. године
Квалификационе утакмице у Групи Б играће се у Пољској од 30. маја до 4. јуна наредне године. У Групу А смештене су селекције Хрватске, Русије, Мађарске, Грчке, Аустрије и Грузије, док су у Групи Ц Бугарска, Турска, Румунија, Швајцарска, Црна Гора и Косово.

У Групи Д су Белгија, Италија, Белорусија, Шпанија, Летонија и Босна и Херцеговина, док су у Групи Е Азербејџан, Холандија, Израел, Украјина, Данска и Норвешка, а у Групи Ф Португал, Немачка, Француска, Финска, Словенија и Естонија.

Квалификациони турнири ће се играти по једноструком бод систему, а победници шест група ће изборити пласман на Светско првенство, док ће шест другопласираних селекција изборити пласман у трећу рунду квалификација.

Трећа рунда квалификација ће се играти од 22. до 27. августа 2017, а прве две селекције ће остварити пласман на светски шампионат у Јапану, на којем ће играти 24 репрезентације. Засад су сигурни учесници организатор Јапан и САД - светски првак.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар