Put do Japana: Odbojkašice Srbije u grupi B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi B sa selekcijama Poljske, Češke, Slovačke, Kipra i Islanda u evropskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Ostali sportovi 27.10.2016 | 20:15
Put do Japana: Odbojkašice Srbije u grupi B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine
Kvalifikacione utakmice u Grupi B igraće se u Poljskoj od 30. maja do 4. juna naredne godine. U Grupu A smeštene su selekcije Hrvatske, Rusije, Mađarske, Grčke, Austrije i Gruzije, dok su u Grupi C Bugarska, Turska, Rumunija, Švajcarska, Crna Gora i Kosovo.

U Grupi D su Belgija, Italija, Belorusija, Španija, Letonija i Bosna i Hercegovina, dok su u Grupi E Azerbejdžan, Holandija, Izrael, Ukrajina, Danska i Norveška, a u Grupi F Portugal, Nemačka, Francuska, Finska, Slovenija i Estonija.

Kvalifikacioni turniri će se igrati po jednostrukom bod sistemu, a pobednici šest grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu kvalifikacija.

Treća runda kvalifikacija će se igrati od 22. do 27. avgusta 2017, a prve dve selekcije će ostvariti plasman na svetski šampionat u Japanu, na kojem će igrati 24 reprezentacije. Zasad su sigurni učesnici organizator Japan i SAD - svetski prvak.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar