"Брегзит": Компаније напуштају В. Британију

Британски премијер Тереза Меј рекла је банкарима прије референдума у јуну да ће компаније напустити Британију ако Британци изгласају излазак из ЕУ, наводи се на снимку који је процурио у јавност.

Свијет 26.10.2016 | 12:50
"Брегзит": Компаније напуштају В. Британију
Обраћајући се банкарима компаније "Голдман Сакс" она је рекла да ће глобалне компаније два пута размислити око инвестирања у Британији, ако Лондон изађе из блока, објавио је "Гардијан".

Лист подсјећа да је она мјесец дана прије референдума 23. јуна рекла да ће напуштање блока угрозити радна мјеста.

Из Владе је касно синоћ саопштено да, без обзира на то шта је Мејова рекла прије референдума, Влада је обавезна да поштује резултат тог гласања.

Снимак указује на забринутости Мејове у вези са изласком из ЕУ. Она је у обраћању економистима у Лондону 26. маја објаснила економске бенефиције ако Лондон остане у ЕУ и поручила гласачима да се нада да ће изабрати будућност, а не прошлост.

Мејова, која је у то вријеме била министар унутрашњих послова, рекла је тада банкарима да је бити дио трговинског блока од 500 милиона људи значајно за Лондон.

"Ако нисмо у Европи мислим да ће бити фирми и компанија које ће поставити питање да ли је потребно да развијају своје присуство у континенталном дијелу Европе или у Британији. Мислим да су очигледне економске бенефиције за нас у том смислу", рекла је она тада, додавши да је најбоље за британску безбједност да земља остане у ЕУ због система као што је европски налог за хапшење.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар