"Куле" у Детроиту, дошао Сенегалац виши од Бобија!

"Пистонси" ангажовали и четвртог центра. Талентовани Сенегалац Мамаду Н'Диаје је виши и од Бобана Марјановића и то за чак осам центиметара, кажу подаци.

Кошарка 24.10.2016 | 16:30
"Куле" у Детроиту, дошао Сенегалац виши од Бобија!
Бобан Марјановић добио је конкуренцију у Детроиту!

Сјајни српски центар који је овог лета као слободан агент потписао за Пистонсе, у питању је трогодишњи уговор вредан 21 милион евра, не само да је добио конкуренцију на позицији центра - већ и у висини, па након доласка талентованог Сенегалца више није највиши у својој екипи.

Мамаду Н'Диаје (23) није изабран на овогодишњем драфту, али је екипа Стена ван Гандија одлучила да га дода свом ростеру како би појачао конкуренцију под кошем. Потписом је постао највиши играч у НБА пошто је висок чак 229 центиметара!

До сада је рекордер Пистонса био Боби Марјановић са званичном висином од 221 центиметар, али га је овај момак из Дакара надмашио.

Мамаду стиже са колеџа "Ју Си Ирвајн" за који је играо последње три сезоне, али и поред добрих препорука "експрета" нико га није изабрао на драфту. У својој најбољој сезони бележио је 12.1 поен по мечу уз 7.2 скокова, а у летњој лиги наступао је за Вориорсе и није задовољио.

С обзиром да поред Бобана Марјановића тренер Ван Ганди на располагању има и Арона Бејнса и Андреа Драмонда - јасно је да ће он бити "бекап".

Он није и највиши играч НБА у њеној историји пошто је то место резервисано за Мурешана (231 цм).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар