"Kule" u Detroitu, došao Senegalac viši od Bobija!

"Pistonsi" angažovali i četvrtog centra. Talentovani Senegalac Mamadu N'Diaje je viši i od Bobana Marjanovića i to za čak osam centimetara, kažu podaci.

Košarka 24.10.2016 | 16:30
"Kule" u Detroitu, došao Senegalac viši od Bobija!
Boban Marjanović dobio je konkurenciju u Detroitu!

Sjajni srpski centar koji je ovog leta kao slobodan agent potpisao za Pistonse, u pitanju je trogodišnji ugovor vredan 21 milion evra, ne samo da je dobio konkurenciju na poziciji centra - već i u visini, pa nakon dolaska talentovanog Senegalca više nije najviši u svojoj ekipi.

Mamadu N'Diaje (23) nije izabran na ovogodišnjem draftu, ali je ekipa Stena van Gandija odlučila da ga doda svom rosteru kako bi pojačao konkurenciju pod košem. Potpisom je postao najviši igrač u NBA pošto je visok čak 229 centimetara!

Do sada je rekorder Pistonsa bio Bobi Marjanović sa zvaničnom visinom od 221 centimetar, ali ga je ovaj momak iz Dakara nadmašio.

Mamadu stiže sa koledža "Ju Si Irvajn" za koji je igrao poslednje tri sezone, ali i pored dobrih preporuka "ekspreta" niko ga nije izabrao na draftu. U svojoj najboljoj sezoni beležio je 12.1 poen po meču uz 7.2 skokova, a u letnjoj ligi nastupao je za Voriorse i nije zadovoljio.

S obzirom da pored Bobana Marjanovića trener Van Gandi na raspolaganju ima i Arona Bejnsa i Andrea Dramonda - jasno je da će on biti "bekap".

On nije i najviši igrač NBA u njenoj istoriji pošto je to mesto rezervisano za Murešana (231 cm).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar