Санда Рашковић Ивић више није члан ДСС!

Предсједништво Демократске странке Србије /ДСС/ прихватило је данас приједлог о брисању из евиденције чланства народног посланика Санде Рашковић Ивић, а није прихватило приједлог о брисању из евиденције чланства народног посланика Славише Ристића.

Србија 21.10.2016 | 22:32
Санда Рашковић Ивић више није члан ДСС!
Предсједништво ДСС-а разматрало је на сједници приједлог Извршног одбора о брисању из евиденције чланства народних посланика који су одбили спровођење одлуке Предсједништва о формирању посланичке групе од чланова ДСС-а, саопштено је из ДСС-а.

"Вечерње новости" јавиле су да је Предсједништво ДСС-а свог дугогодишњег функционера и народног посланика искључило из својих редова пошто је одбила да примијени одлуку руководства да избаци Ђорђа Вукадиновића из страначког посланичког клуба.

"Ево, надам се сада да је ДСС мојим искључењем решио све своје проблеме и да се овом одлуком враћају на стазе политичког успеха. Јер, једним `демократским` ударцем успели су не само да избаце из странке бившу председницу која их је вратила у Народну скупштину већ и да угасе сопствени посланички клуб. То је заиста велики успех", рекла је Ивићева.

Лист наводи да се раскол између Ивићеве и руководства странке прво отворио пошто се она супротставила локалним коалицијама ДСС-а са СНС-ом.

По доласку Милоша Јовановића за потпредсједника странке, ти савези су потврђени на Предсједништву и Главном одбору, а раскол између врха ДСС-а и Санде Рашковић Ивић се продубио.

Славиша Ристић, посланик ДСС-а са Косова и Метохије који је такође одбио да подржи смјену Вукадиновића из посланичког клуба, није искључен из чланства странке иако се и то очекивало.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар