Sanda Rašković Ivić više nije član DSS!

Predsjedništvo Demokratske stranke Srbije /DSS/ prihvatilo je danas prijedlog o brisanju iz evidencije članstva narodnog poslanika Sande Rašković Ivić, a nije prihvatilo prijedlog o brisanju iz evidencije članstva narodnog poslanika Slaviše Ristića.

Srbija 21.10.2016 | 22:32
Sanda Rašković Ivić više nije član DSS!
Predsjedništvo DSS-a razmatralo je na sjednici prijedlog Izvršnog odbora o brisanju iz evidencije članstva narodnih poslanika koji su odbili sprovođenje odluke Predsjedništva o formiranju poslaničke grupe od članova DSS-a, saopšteno je iz DSS-a.

"Večernje novosti" javile su da je Predsjedništvo DSS-a svog dugogodišnjeg funkcionera i narodnog poslanika isključilo iz svojih redova pošto je odbila da primijeni odluku rukovodstva da izbaci Đorđa Vukadinovića iz stranačkog poslaničkog kluba.

"Evo, nadam se sada da je DSS mojim isključenjem rešio sve svoje probleme i da se ovom odlukom vraćaju na staze političkog uspeha. Jer, jednim `demokratskim` udarcem uspeli su ne samo da izbace iz stranke bivšu predsednicu koja ih je vratila u Narodnu skupštinu već i da ugase sopstveni poslanički klub. To je zaista veliki uspeh", rekla je Ivićeva.

List navodi da se raskol između Ivićeve i rukovodstva stranke prvo otvorio pošto se ona suprotstavila lokalnim koalicijama DSS-a sa SNS-om.

Po dolasku Miloša Jovanovića za potpredsjednika stranke, ti savezi su potvrđeni na Predsjedništvu i Glavnom odboru, a raskol između vrha DSS-a i Sande Rašković Ivić se produbio.

Slaviša Ristić, poslanik DSS-a sa Kosova i Metohije koji je takođe odbio da podrži smjenu Vukadinovića iz poslaničkog kluba, nije isključen iz članstva stranke iako se i to očekivalo.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar